Anders verloren

Anders verloren tegen BLC

Je hebt ze wel eens. Van die wedstrijden dat er vol wordt ingezet door iedereen. En toch weet de tegenstander op diverse manieren meer te scoren. Yep.. jo10-2 had er vandaag zo een. In de laatste 10 minuten was de moeheid en frustratie steeds meer te zien bij ODC.

Zonder Tijs, normaal een van de motors in het spel, begon ODC zelfverzekerd aan de wedstrijd. De laatste wedstrijd voor winterstop was ook bij deze club in Den Bosch geweest. Toen was het verlies een 12-0 incasseren, maar vooral veel mopperen tegen elkaar.

Pleun startte in de goal vandaag. Met prachtige reddingen wist zij vele doelpunten te voorkomen. Ruben en Ryan startte in de verdediging en lieten zien dat ze er fel voor gingen. De tegenpartij moest daardoor wel meer van afstand schieten. Helaas bleek dat ze dat ook goed konden. Met ballen net langs de paal in het net en in de kruising, kwam BLC voor te staan. Op het middenveld liet Tije zien dat hij hard werkte voor en achter en voorin waren Jop en Finn duidelijk op de bal aan het jagen. Er werden met z’n allen goede kansen gecreëerd. Regelmatig vanuit Ruben na het correct en fanatiek veroveren van de bal opgezet naar voren. Maar een doelpunt liet nog wachten. Terugzakkend moest goed worden opgelet, diverse spelers en speelsters wisten prima voor onze verdedigers te komen en de bal behendig richting Pleun te krijgen. Die hem vervolgens vaak prachtig stopte.
Gelukkig liet ODC ook het samenspel goed zien. Opbouwend van de sterk spelende Ruben kwam de bal regelmatig door naar voor naar Finn, Jop en Fender die ook op middenveld zijn plek goed wist te nemen. Er werd mooi overgespeeld en Finn kon diverse vrijgelopen spelers bereiken met strakke passes. Het was wel duidelijk dat er hard gewerkt moest worden. Het tempo lag best hoog. Even niet opletten was een reële kans voor de tegenpartij. Maar.. dat bleek ook andersom. Met een snelle uittrap van Pleun kwam de bal regelmatig bij de vrijlopende Tije of Jop voorin aan. Na overspel wist Tije een prachtig doelpunt te scoren.

In de 2e helft wisselden de keepers. Ryan mocht nu het doel verdedigen. Helaas was er geen ruimte om in te schieten. Met een onduidelijke rol voor de verdedigers door de coach was er even verwarring achterin. (De tips zijn gehoord, voetballers). De peptalk van de tegenpartij in rust, had ervoor gezorgd dat zij feller op de bal en op onze spelers gingen spelen. Gelukkig werd er ook regelmatig wel voor gefloten. Het gaf echter wel een mentaal tikkie bij onze spelers. (trainers weten wat we meer te trainen hebben in het fysieke spel 😉). We zagen mooie momenten van overspelen. Ruben richting Jop of Fender. Pleun vanuit middenveld mee in verdediging om daarna weer mee op te bouwen richting Tije. Finn die in verdediging ondanks tegenzin op deze plek hard werkte. Door het samenspel en de druk die er op gehouden werd, wist Fender een prachtig doelpunt te scoren na een fijne voorzet.

Helaas was Erik net weg voor zijn eigen coachrol. Bij het weglopen zag het aanwezige publiek een prachtig doelpunt van Ruben.

Het verschil had iets minder groot hoeven worden deze wedstrijd. Maar toch .. Met 3 doelpunten meer en 2 (of 3) tegendoelpunten minder dan vorige wedstrijd, meer samenspel en kansen creëren, was groei duidelijk zichtbaar. Finn werd door Fender als speler van de week benoemd. Hij wist zowel in aanval als verdediging hard te werken. En.. ook al had hij er geen zin in, hij was ook als verdediger fanatiek. En dat werd ook door medespelers gewaardeerd.
Auteur: Bernadette