Autorit 2019 een prooi voor de equipe van Hans van Esch

Op zondag 29 December was het weer zover voor de 34e keer werd de autorit gereden. 17 Equipes melden zich aan de start voor vertrek naar ?. Deze keer vertrokken alle deelnemers naar Hermalen gemeente Meierijstad voor vertrek aldaar, daar werd de kilometerstand genoteerd en kreeg men papieren voor de route. Na vertrek moest men een woord van 18 letters ontcijferen waarbij een letter fout was dit deden de meeste wel goed. Het woord was ODC gerelateerd en het moest de naam zijn van Dieuwertje Kuijpers. Vervolgens ging men na 6 klinkers rechts 6 klinkers lagen op de grond maar is een los opjeckt{dat mag niet} 6 klinkers zaten vervolgens op de boom als letters van het woord van Dieuwertje Kuijpers. 6 klinkers zaten ook nog in de straatnaam De Kleine Borne

Dan ging men voor Voor en na Bij eerste links maar deze twee aanwijzingen zaten niet op een bordje dus rechtdoor en vervolgens links en rechts om op de route te komen. Na Belgische vlag linksaf enkele vlaggen opgehangen van de Roemeense en duitse vlag maar de Belgische vlag bleek een plant te zijn. Vervolgens de eerste pechvogels de equipe van Lisette Vorstenbosch die de auto niet meer aan de praat kregen. Papa gebeld die vervolgens de auto kwam omruilen en weer door. Dan na Vliegend Hert rechts en enkele foto's opgepikt, en de route vervolgt door Schijndel. Kris cros door Schijndel kwamen ze elkaar regelmatig tegen want de aanwijzing DORDRECHT op een PNEM kast was moeilijk te vinden schijnbaar. Na Benefiet doelman linksaf, Sommige dachten dat de afbeelding van Jordy niet goed was omdat hij niet Benniefit doelman was, maar het ging om de doelman die voor het goede doel stond. Dan na eerste regel uit het ODC-lied Kijkend naar die prachtige kleuren linksaf of Kijkend naar ons rood wit en blauw rechtsaf. Natuurlijk naar links want dat was de eerste regel uit het ODC-lied die we tegen kwamen.

Na drie trainers rechts daar zat een afbeelding bij van Ernest Faber trainer van PSV maar dat mocht niet want P.S.V. is een afkorting en dus fout. Na O woont in, de letter o woont in h{o}k of k{oo}i en niet in een nest. Ook moesten er enkele vragen worden opgelost. Vraag 1 Wie is bij ODC bekend onder de naam Vlokkie {Theo Ossenblok}.

Hoeveel medeklinkers telt het alfabet, een alfabet kan niet tellen. Een woord van 12 letters zonder klinkers {Zandweggetje}. En het vliegt maar heeft geen vleugels {de Tijd of een Luchtballon}.

Vervolgens was daar de rustpauze in de kantine van rksv Schijndel. Waar de eerste equipe rond half twee op de klep viel. Hier moest men het goede seizoen bij de juiste foto plakken van de spelers van het jaar. Via de kantine van Schijndel weer vertrokken richting Gemonde en in het buitengebied van Schijndel viel de eerste prijs te noteren De equipe van Hans van Diessen, Sjoerd van Lokven en Joep van der Meijden kwamen op de venushoek aan toen daar een facebook actie was van Paaspop Stoppen en even meezoeken er waren personen al een uur aan het zoeken maar konden niets gevonden krijgen. Hans van Diessen struikelde over een fles an had vervolgens 2 kaarten te pakken van paaspop a 130 euro per stuk. Proficiat Hans van Diessen. Vervolgens Gemonde in en ook weer eruit via de oude Boomgaard onder de brug door langs het water, want je moest voor vijf uur rechts

en het was nog lang geen vijf uur al deden de klokken anders vermoeden. Terug naar ODC bij de rotonde van de achterbergstraat 3e rechts dus gingen we weer terug de achterbergstraat in want de redoutestraat is een richting dus mag je die niet meetellen. Daarna richting ODC was het laatste obstakel stond te wachten. Na verkeerslicht dat op groen staat rechts, er tsond een verkeerslicht op een groen blaadje op een bordje alleen was de organisatie het ODC logo vergeten dat overall op moet zitten zodat de laatste opdracht geneutraliseerd werdt. Als allerlaatste moest men na de finish roeien door de overvloedige regenval. Als men namelijk in een roeiboot zit ga je achterste voren en is rechts plots aan de andere kant van de weg.

De Equipe van Ilse van de Wiel had het minste aantal kilometers gereden namelijk 33 en de rit was 32,7 kilometer.

17e De equipe van Toon van der Pasch waarbij Janne Schoenmakers in de auto zat.

16e De equipe van Jasper Vorstenbosch waarbij Roel van Lokven node gemist werd

15e De equipe van Niels v d Vleuten waar Piet Langerwerff in de auto zat en het lag niet aan Piet.

14e De equipe van Eric van Kasteren met Broer en Bassie Haas

13e De equipe van Paul Smulders met schoonmoeder Jolanda hij weet hillemaal nix.

12e De equipe van Joost Timmermans en Elleke met vrienden

11e De equipe van Geert van den Berk met de zuipert van een Rob Scholten kitsen en naar huis.

10e De equipe van Ruud welvaarts met noud beco en jurre en youri 1e keer netjes

9e De equipe van Hans van Diessen met twee kaarten voor paaspop in de pocket.

8e De equipe van Jurrie van de Broek met 867 punten

7e De equipe van Erik van Oorschot met 881,5 punten

6e De equipe van Mark van Hal met 884 punten

5e De equipe van Cynthia van Esch met 891,5 punten

4e De equipe van Neeltje Spierings met 893'5 punten

3e De equipe van Ilse van de Wiel met 912 punten

2e De equipe van Lisette Vorstenbsch met 920 punten

DE WINNAARS VAN 2019

1e De equipe van Hans van Esch, Nick van Esch, Kim Wittenberg van Esch en Marloes
Auteur: Boedha