Belangrijke eerste overwinning voor ODC

ODC heeft de eerste overwinning van het seizoen behaald. Op donderdagavond werd op eigen terrein de inhaalwedstrijd tegen BMC met 1 - 0 gewonnen. De enige treffer kwam op naam van Stijn Smulders die halverwege de tweede helft scoorde. Het bleef tot de blessuretijd toe spannend maar de drie punten bleven uiteindelijk in Boxtel.

Vanwege de coronamaatregelen moesten ODC en BMC het inhaalduel op sportpark Molenwijk noodgedwongen afwerken zonder publiek. Dat zorgde voor een aparte, niet bepaald sfeervolle ambiance. De beide teams leken daar last van te hebben want het vertoonde spel was niet best. Wat daarbij natuurlijk ook meespeelde was dat zowel ODC als BMC zich in de onderste regionen van de ranglijst bevindt waar het vooral van belang is om punten te pakken en niet om mooi voetbal te spelen. De eerste goede kans was voor de gasten uit Berlicum. In de 20e minuut stond Bram Verhoeven opeens in scoringspositie maar gelukkig voor de thuisploeg schoot hij over. ODC kreeg aan de andere kant wat mogelijkheden maar steeds waren de schoten eindfase te slap of was erbij een goede voorzet niemand meegelopen. Op slag van rust kregen de tricolores de beste kans van het eerste bedrijf. Na een goede actie op links van Stijn Pijnenburg kwam de bal bij aanvoerder Sjoerd van Lokven die vanuit de draai knap uithaalde maar de lat trof.

Na rust veranderde er aanvankelijk weinig maar de beste mogelijkheden waren in die fase wel voor ODC. De mee opgekomen Stijn Smulders kopte in de 53e minuut maar net naast na een verre ingooi van Pijnenburg. Een klein kwartier later kreeg ODC op rechts een corner te nemen. Deze werd door Just van Wijk voor het doel gebracht waarna Stijn Smulders de bal verlengde en BMC-doelman Jesper Langenhuijsen zich op die inzet verkeek: 1 - 0. Voor BMC was de Boxtelse treffer het sein om wat opportunistischer en verder naar voren te gaan voetballen. De gelukkig weer snel van zijn blessure herstelde keeper Robbie Roelofs was daarbij goud waard voor ODC. In de 69e minuut bracht hij redding door een kopbal van een BMC-speler tegen de lat te tikken. ODC maakte het zichzelf in de slotfase moeilijk door een aantal keer corners en vrije trappen weg te geven. Het leidde soms tot hachelijke situaties. Maar het waren vooral Van Wijk en Tijn Boons die met hun onverzettelijkheid het team op de been hielden. En als er dan eens iemand doorheen glipte dan was er altijd nog doelman Roelofs. Zo ook vijf minuten voor tijd. Richard de Laat leek namens BMC op weg naar de gelijkmaker maar de Boxtelse keeper wierp zich voor de bal en stelde daarmee de drie punten veilig.

De eerste overwinning van het seizoen zal een hele opluchting zijn voor het team en de technische staf. Mooi was het niet maar het zijn de punten die tellen en dit zijn de wedstrijden die gewonnen moeten worden. Hopelijk kan hier op voortgeborduurd worden en krijgt de ploeg door de overwinning wat meer vertrouwen.

De tricolores zijn nu geklommen van de 13e naar de 11e plaats op de ranglijst. De mannen van Piet Drijvers hebben 5 punten uit 6 wedstrijden. A.s. zondag 21 november staat de volgende wedstrijd al weer op het programma. De tricolores ontvangen dan het hoog geklasseerde Avanti’31 uit Schijndel. Ook deze wedstrijd zal zonder publiek worden gespeeld.

Auteur: Sjef Engelbart