Belangrijke overwinning voor ODC

ODC boekte tegen BMC de zesde competitiezege op rij. In een spannend duel scoorde Anir Mairouche vlak voor rust de enige treffer van de middag. Vooral in de eerste helft lieten de tricolores bij vlagen goed voetbal zien. Na rust werd het nog even spannend maar ODC trok de 1 - 0 uiteindelijk over de streep. Door deze overwinning blijft de voorsprong op de nummer twee DVG zes punten.

Voor de tweede week op rij stond er voor ODC een thuiswedstrijd op het programma. Dit keer was BMC de tegenstander. De tricolores speelden de afgelopen jaren regelmatig tegen de club uit Berlicum waarbij er meestal gewonnen werd. De ploeg van trainer Piet Drijvers ging uitstekend van start. Al in de vierde minuut had Tijn Trommelen de 1 - 0 op zijn schoen na een passje van Ayoub Omair. BMC-keeper Jesper Langenhuijsen voorkwam echter de openingstreffer. Er volgden meer goede Boxtelse aanvallen in de beginfase. Trommelen stuitte in de achtste minuut opnieuw op de doelman dit keer na goed doorjagen van Anir Mairouche. De gasten uit Berlicum moesten alle zeilen bijzetten om ODC van het scoren af te houden. Dat lukte tot vlak voor rust. Na een afgeslagen aanval kwam de bal toen voor de voeten van Mairouche. Vanaf een meter of 20 haalde de uitblinker van de afgelopen weken vernietigend uit: 1 - 0. Dat was tevens de ruststand.

Na de pauze gingen de gasten wat verder naar voren spelen. Maar echt gevaarlijk werd het niet. ODC kreeg aan de andere kant wat meer ruimte. Druk zetten op de BMC-verdediging leidde in de 50e minuut tot een indirecte vrije trap voor ODC binnen de zestien wegens terugspelen op de keeper. Het was de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen maar het schot van Dirk van der Struijk smoorde in Berlicumse muur. Een kwartier voor tijd had de verlossende 2 – 0 alsnog kunnen vallen toen Jop Broeren aan de linkerkant drie tegenstanders uitspeelde maar Sjoerd van Lokven de voorzet niet voorbij Langenhuijsen kreeg. In de laatste fase van de wedstrijd namen de bezoekers meer risico en moest de Boxtelse ploeg noodgedwongen verder achteruit. Maar de ODC-defensie bleef overeind, mede dankzij het sterke optreden van het centrale duo Teun Timmermans en Tijn Boons. Na ruim tien minuten blessuretijd floot de scheidsrechter uiteindelijk af en bleven de drie punten opnieuw in Boxtel. De tricolores boekten daarmee een belangrijke overwinning in de strijd om het kampioenschap. Na 16 wedstrijden staat ODC aan kop met 39 punten. De voorsprong op DVG is nog steeds zes punten. Volgende week zondag 24 maart gaan de mannen van Piet Drijvers op bezoek bij Maliskamp. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart