Beregoede eerste helft

Een uitwedstrijd tegen de ongeslagen koploper, terwijl je zelf onderin bungelt lijkt op voorhand een schier onmogelijke taak. Vandaag echter bewees ODC het tegendeel. Een beregoede eerste helft bracht de supporters langs de kant in vervoering; "Wat kunnen ze dan toch lekker voetballen samen" vatte de wedstrijd goed samen.

Het was een gezellige samenkomst op Sportpark Molenwijk, het traditionele verzamelpunt voor vertrek. Zo gezellig, dat het team krap aan op tijd was op het complex van UNA in Zeelst (Veldhoven) voor het treffen met de plaatselijke JO11-1. ODC kreeg vandaag versterking door Tren Verbruggen van JO10-1, waardoor er ruimte was voor twee wissels in de door blessure en pijntjes geplaagde Boxtelse ploeg.
Vanaf het beginsignaal van de scheidsrechter ("die de wind mee had") ontsprong zich een prachtige gelijkopgaande wedstrijd. ODC was scherp in de duels en speelde heerlijk samen. De tandem Roel-Mats was een lust voor het oog, wat konden deze twee bikkels elkaar vandaag goed vinden! Toch is het UNA dat op voorsprong komt. In tegenstelling tot de voorbije wedstrijden wist ODC sel de gelijkmaker te produceren, een doelpunt van uitblinker Roel. Niet iedereen heeft de uitvoering van deze treffer gezien, doordat enkele ogen gericht waren op een heuse "peukensilo" welke aan het hek gelast was. Misschien is het ook in Zeelst tijd voor een rookvrij sportcomplex?
Na de terechte gelijkmaker voetbalt ODC goed verder. Heerlijk om te zien dat dit team zich goed kan meten met deze geel-zwarte koploper. Helaas is de stand bij rust opgelopen naar 3-1 voor UNA, maar zelfs de de supporters van de thuisclub moesten schoorvoetend doorgeven, dat ODC prima partij bood. Zou dit een vervolg krijgen in de tweede helft?
Helaas weet UNA in het tweede bedrijf wel het verschil te maken, met name door een erg goed spelende "nummer tien" die zijn team aan de hand meenam. Het betere spel was echt van de thuisclub en ODC moest alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolf te stoppen. Gezien de eerste helft is het toch wel wat geflatteerd te noemen dat de trotse koploper uiteindelijk wint met 1-8. Zeker in het laatste kwart had ODC goede kansen op meer treffers, maar de paal stond in de weg en in Zeelst vindt men het vloeren van een tegenstander binnen 5 meter van het doel slechts een vrije trap, waar een penalty op zijn plaats was geweest...
Op naar volgende week, thuis tegen RPC, dat tot nog toe slechts één punt behaalde in deze loodzware competitie. Aftrap op Sportpark Wagenaars is om 08.45 uur.