Blessures teisteren ODC

Eén van de beleidspunten van ODC is dat iedere speler zoveel als mogelijk aan voetballen toekomt. Zolang iedereen fit is en blijft is dat goed te doen in een team met één wissel. Echter, nu er blessures ontstaan, leidt dit tot acute problemen in de toch al zware hoofdklasse, waarin iedereen fit moet zijn om een goed resultaat te kunnen behalen. FC Eindhoven was de lachende derde en vertrok met de drie punten richting de Lichtstad na een 1-6 overwinning.

ODC startte hoopvol aan de wedstrijd op een fris Sportpark Wagenaars. Mats tekende al na vijf minuten de 1-0 aan door en prima schot van afstand. Sowieso bood ODC goed partij en langs de kant gloorde de hoop op een goed resultaat. Maar na een goede twintig minuten voetbal was daar de gelijkmaker van FC Eindhoven. ODC zakte weg en het was dringen geblazen om aan de beurt te komen voor een wissel. Het zit ODC qua fitheid niet mee, teveel spelers kampen met blessures en pijntjes of zijn gewoonweg vermoeid. De uiteindelijke 1-6 eindstand was een dreun voor de gehavende Tricolores.
Het is frustrerend om te zien, dat de kwaliteit die het team bezit, niet ten toon kan worden gespreid. De trainingen zijn prima, de coaching is top, maar zolang niet iedereen fit is, kun je onmogelijk als een goed team functioneren. Alle lof voor de gedrevenheid en het enthousiasme van de coaches, die ook moeten roeien met de riemen die ze hebben.
Was het dan alleen maar kommer en kwel vandaag? Zeker niet, er wordt wel degelijk lekker gevoetbald, maar het lijkt er meer en meer op, dat de krappe selectie niet voldoende is om tegenstand te kunnen bieden in wat wellicht de zwaarste hoofdklasse in deze regio blijkt te zijn. Dat het team tot de laatste minuut blijft strijden en op zoek blijft gaan naar een doelpunt, is zeer bewonderenswaardig.
En die stralende moeder na afloop van de wedstrijd maakt heel veel goed; er zit wel degelijk kwaliteit in het team!
Volgende week uit naar UNA, de trotse en ongeslagen koploper. maar wie weet, met een fitte selectie is ODC absoluut tot een verrassing in staat!



20191109 095520 1

Auteur: Arien Egge