Blok 1 zit erop!

Nou bijna dan want volgende week zijn er nog een paar wedstrijden, en geen onbelangrijke trouwens.

Blok 1 dus, blok is een nieuwe term in de voetbalsport die het seizoen verdeelt in verschillende delen (blokken). In ons geval dus het eerste half jaar, oftewel winterstop, met z’n allen rond de kerstboom en even terugkijken naar het eerste blok dus.

Het hoogtepunt was ongetwijfeld gisteren, en dan eigenlijk ook de hele dag. De laatste wedstrijden in 2019 voor de meeste teams en voor een aantal teams een heuse kampioenswedstrijd. Mijn gedachten gaan dan toch even terug naar precies een jaar geleden toen de meiden als eerste het kampioenschap mochten vieren, op een veel te koude dag met een snijdende wind. Gisteren was het een stuk beter, graadje of 6, af en toe een druppeltje, nee de perfecte dag wederom om een kampioenschap te kunnen vieren 😊.

En zoals gezegd begon het al vroeg, O12-2 moest in Empel aantreden, liefst 17-0 werd het voor ODC, dan ben je verdiend kampioen! 11 gespeeld, tien gewonnen, dat is een mooi resultaat in dit blok. De boys waren natuurlijk uitgelaten en vol trots werd “DE schaal” om een uur of half 1 opgetild, en vanzelfsprekend gevolgd door heerlijke patatjes. Op naar de volgende kanshebbers, O15-4 en MO17-1. Tegelijkertijd, naast elkaar op Wagenaars, hoe mooi kan het zijn. Zwart van de mensen natuurlijk ook, ouders, opa’s, oma’s vrienden en zelfs groupies, jongens vooral die zeer aandachtig zaten te kijken naar de wedstijd van de meiden.

Spannend was het eigenlijk niet, bij de meiden was het de voorsprong al snel onoverbrugbaar, hoewel het tegen het einde nog spannend leek te worden. Het laatste fluitsignaal was de start van wederom een groot feest! En dat ze kunnen feesten dat weten we nog van vorig jaar.

Was de wedstrijd van de meiden niet superspannend, die van de boys al helemaal niet. Binnen het kwartier waren de tegenstanders al op onoverbrugbare afstand gevoetbald, en werd de ene mooie aanval opgevolgd door de volgende. De dubbele cijfers werden schijnbaar moeiteloos gehaald en wat misschien wel het meest hechte team van de club is, was de meer dan terechte kampioen in hun poule! Schaal omhoog, springen, dansen en heel veel filmpjes! Een hoogtepunt.

Nee voor spanning moesten we op een ander veld zijn. Het hoofdveld, waar de A1 mocht aantreden tegen BVV, ene laatste in de poule BVV. Makkie dus, althans dat zou je denken. De schaal stond in ieder geval klaar, inclusief meer dan voldoende medailles want na een matig seizoen vorig jaar was een lonkend kampioenschap in de Hoofdklasse natuurlijk fantastisch.

Binnen de kortste keren echter liep het team achter de feiten aan. 1-4 stond het zelfs op een zeker moment. Geen kampioenschap, geen schaal, geen medailles….. of toch want er verschijnt een appje dat het in ene 3-4 is, en een punt is genoeg. De tribune op dus, ODC dringt aan, kans na kans krijgen ze, maar de verlossende treffer valt niet. Er gebeurt van alles op het veld, veel hormonen in ieder geval, aan twee kanten en de scheids heeft zoveel ervaring dat hij de middencirkel niet hoeft te verlaten. Tot de allerlaatste seconde hangt de spanning over het veld, totdat de scheids het genoeg vindt, de stand wijzigt niet meer. Balen, maar gelukkig hebben ze volgende week nog een kans, thuis tegen Zwaluw, kwart over twee.

Na die wedstrijd zit Blok 1 er echt op. Een mooi blok al zeg ik het zelf, maar bovenal een sportief blok. En dat laatste meet ik dan af aan de hoeveelheid keren dat ik een rapport heb moeten opstellen voor de KNVB over een vervelende gebeurtenis. Nul keer, lekker hoor, daar kan ik wel aan wennen.

Maar ook een blok waarin we met z’n allen geweldig hebben samengewerkt. Met veel nieuwe vrijwilligers, die de slag snel te pakken hebben. Met nieuwe scheidrechters en een heuse opleiding hiervoor en ja, met heel erg veel lachende gezichten, en daar doen we het voor he.

Namens het jeugdbestuur wil ik iedereen bedanken voor een fantastisch blok. Laten we er een minstens net zo mooi tweede blok van maken.

Geniet van de feestdagen en ik zie iedereen heel graag terug in het nieuwe jaar!




Auteur: Jeroen Hertog