Corona mededeling bestuur

Beste leden en ouders van leden,

Zoals u waarschijnlijk inmiddels allemaal heeft vernomen heeft de overheid de maatregelen om het Corona virus in te dammen op 23 maart 2020 jl. wederom aangescherpt.
Tot 1 juni mogen er geen congressen, festivals, evenementen en toernooien georganiseerd worden. Dit betekent voor ODC dat reeds geplande toernooien, het koningsvoetbal, het ODC kamp, het 5 tegen 5 toernooi en de Ducky Dag niet door kunnen gaan. We richten ons nu op de start van het nieuwe seizoen wat we feestelijk willen openen met de ODC dag op 29 augustus 2020.

Het verbod op een sportevenement geldt op dit moment volgens de KNVB echter nog niet voor het betaald voetbal en het amateurvoetbal. Het advies van het RIVM m.b.t. sportverenigingen blijft ongewijzigd en loopt daarom nog steeds tot en met 6 april. Dat er daarna weer gevoetbald kan worden lijkt ons echter een onmogelijkheid.

We zijn nu in afwachting van berichtgeving van de KNVB want de kans is groot dat de lopende competities niet uitgespeeld zullen worden.

Voor ODC betekent dit concreet dat onze sportparken sowieso gesloten zijn tot 6 april. Tot die tijd vinden er geen trainingen of wedstrijden plaats.

We vinden dat voor alle leden en supporters natuurlijk heel vervelend. Ons levensritme en vele zekerheden zijn weg of zijn veranderd. Zo ook de gang naar onze club om een lekker potje te voetbalen of om als kijker van het voetbal te genieten. We kunnen onze geliefde hobby helaas niet uitvoeren.

Ook financieel zal onze club gevolgen gaan ondervinden van de huidige situatie. Het bestuur heeft inmiddels al een analyse gemaakt, de financiële gevolgen in kaart gebracht en daarop een eerste plan gemaakt uitgaande van het slechtste scenario: geen voetbal meer dit seizoen!

We zullen moeten proberen om deze gevolgen voor de club in overleg met de gemeente Boxtel en de rijksoverheid op te lossen, maar ook samen met de leden. Wij vragen daarom ook om solidariteit van de leden.

Daarnaast hebben we contact gehad met de gemeente over het ongeoorloofde gebruik van de velden, de vernielingen en vervuilingen Wij hebben de politie verzocht met grote regelmaat te surveilleren bij beide complexen. Gemeente en politie mogen sinds maandag strenger handhaven en mogen zelfs overgaan tot het uitdelen van boetes waarbij bedragen van € 300,-/€ 400,- per overtreder zijn genoemd.

Nogmaals, wij vinden het voor iedereen zeer vervelend!

Wij hopen echter op begrip van de leden, raden iedereen aan goed op elkaar te letten en de richtlijnen op te volgen.

Wij zullen jullie op de hoogte houden van alle ontwikkelingen en hopen dat we elkaar snel weer kunnen ontmoeten op een van onze sportparken.

Walter van der Linden

Voorzitter




Auteur: Walter van der Linden