Corona update 02-04-2020

Beste leden en ouders van leden,

Dinsdag 31 maart is via de KNVB bekend geworden dat naar aanleiding van de maatregelen van de regering alle amateur voetbal wedstrijden van het huidige seizoen komen te vervallen en er geen wedstrijden meer gespeeld gaan worden. Er komen dus geen eindstanden, geen kampioenen, geen promovendi en geen degradanten. Zeer spijtig maar wel duidelijk en zeker een maatregel in het belang van onze volksgezondheid.

Dat betekent voor ODC dat de sportcomplexen zeker tot 28 april gesloten blijven. Wat er daarna gaat gebeuren en of ODC na 1 Juni (verbod op samenkomst groepen mensen) nog trainingen, wedstrijden en/of toernooien kan organiseren is op dit moment nog onduidelijk.

Zoals al eerder vermeld heeft deze beslissing ook financiële consequenties voor de club. Er zijn minder inkomsten maar sommige kosten lopen toch door.

Inmiddels komen er vanuit de leden ook vragen binnen over de betaling, restitutie en/of compensatie van de contributie.

In principe is een lid voor het lidmaatschap de volledige contributie verschuldigd. Hij/zij betaalt dus niet voor de afname van diensten maar betaalt puur voor het lidmaatschap zelf. De vereniging is nu niet gebaat bij minder contributie-inkomsten.

Het bestuur wil hierbij een beroep doen op begrip van de leden. Deze bijzondere situatie vraagt om enige solidariteit. Zoals al aangegeven in eerdere berichten gaan we op allerlei niveaus kijken hoe de financiële gevolgen rondom het coronavirus opgevangen kunnen worden. Ook daarom is het essentieel om niet nu al ingrijpende (individuele) financiële beslissingen te nemen. Juist omdat nu nog veel onzeker is en er ook vanuit de overheid nieuwe maatregelen voor 28 april bekend worden.

We vragen de leden dan ook om op dit moment lopende afspraken te respecteren en op een later moment samen te inventariseren hoe we elkaar kunnen helpen. Dit kan eventueel betekenen dat er in de ALV of wellicht eerder besproken kan worden om een compensatieregeling te treffen.

Nogmaals: zeer spijtig dat we de komende maanden niet kunnen genieten van onze fijne hobby. Het is helaas nu niet anders.

Maar…… we zijn ervan overtuigd dat we samen “op de been” kunnen blijven en dat, wanneer we elkaar weer zien op de club, we weer “allen één ODC “ zijn. Blijf gezond en let goed op jezelf en elkaar !

“Wij allen één ODC”

Walter van der Linden

voorzitter




Auteur: Walter van der Linden