Daar gaat ie weeer!

ODC mocht deze ochtend spelen bij FC Tilburg. We wisten dat Tije op afstand volop met ons meeleefde. Het Jo10-5 team met veel grote meiden tegen was best even indrukwekkend vooraf. Tijdens de wedstrijd trok dat snel weg. Het werd een wedstrijd die ODC met gemak mocht winnen.

Met het keepersdebuut van Pleun starten Ryan en Ruben als verdedigers in de achterhoede. In de eerste minuut werd door beide partijen druk gezet. In een duel kwam Job ongelukkig neer, wat naast het duel maakte dat de boosheid groots was. Hoe knap (en zeker een van de grote winstpunten in deze wedstrijd!) was het dan ook dat hij zich binnen 5 minuten herpakte als sportieve gedreven voetballer. Alleen daarmee al was het eerste fictieve punt binnen!
De uitdaging om hier een correct kloppend verslag van te maken is te groot met deze uitslag, maar we doen een poging voor de trotse papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Finn weet na mooi overspel het eerste doelpunt snel te maken voor ODC. Job laat zien dat hij zeker snap wat we bedoelen met ruimte gebruiken en voorzetten geven. Diverse malen deze wedstrijd weet hij de teamgenoten mooi te bereiken. Fender was zeer sterk in zijn nieuwe aanvallende positie nadat hij hierin gewend was kwamen er mooi geplaatste ballen in de diverse hoeken van de goal.
In het middenveld weet Tijs de ballen altijd perfect voor de leggen voor de teamgenoten. Ditmaal kon hij zijn gave gebruiken om de ballen diverse malen prachtig in de goal te leggen. Over de grote keeper heen met een mooi boogje, in de hoek. Het maakte niet uit. Dat iedereen hierbij mee doet laten Ruben en Ryan vanuit achter mooi zien. Ze benutten steeds meer de ruimte om vanuit achter met mooie driehoekjes de bal voor bij de teamgenoten te krijgen. Het opbouwwerk staat er prima. De enkele keer dat de bal op de helft van ODC komt, laat Pleun duidelijk zien en horen dat de bal daar voor ODC en haar is. Voor de afwisseling laat overigens ook Ruben weten dat hij prima in de aanval kan spelen. Via links speelt hij de tegenstander uit en weet met zijn linkervoet de bal prachtig hoog in de goal te krijgen.
De doelpunten regen houdt niet op. Het team van ODC blijft volop gaan, gedreven om allemaal te kunnen scoren, en om de eigen hattricks te maken. Toch lukt het het grootste deel van de tijd om de posities te behouden waardoor de ruimte door ODC benut wordt. Een enkele keer zien we vanuit de zijlijn dat we met elkaar op een kluitje de bal naar voren stuntelen, en deze zo de bal van de tegenpartij raakt.
Er zijn diverse mooie aanvallen met Ryan en Tijs opgezet. Prachtige voorzetten vanuit Job gegeven. Mooie scherpe schoten van Finn op goal. Gerichte schoten van Fender op diverse plaatsen in het doel. Ruben wisselde met passeeracties zijn verdedigen af om enkele malen te scoren.
De 2e helft mag in het teken staan dat iedereen een keer heeft gescoord. Waarbij we zeker ook benadrukken dat een voorzet, of breed meegelopen in de aanval, ook essentieel is voor de doelpunten. Pleun wist haar doelpunten vanuit de aanval en met mooie passes prachtig te raken. Ryan weet een prachtige vrije trap te scoren. Zijn specialiteit werd vorige wedstrijd hierin ook zichtbaar. Job werd als keeper mee naar voren gehaald, zodat alle ballen op Job mochten voor een doelpunt wat nu wel geteld werd. (In de eerste helft werd een mooi doelpunt van hem afgekeurd door een situatie kort ervoor, maar ook dit doelpunt was zo mooi samenspel tussen Fender, Finn en Job, dat het genoemd moest worden.)
En de tegenpartij.. die bleef gaan, wisselde de keeper en scoorde in de 2e helft een schitterende goal in de kruising. Met een eindscore van 20-1, diverse trotse teamleden met een hattrick of zelfs dubbele hattrick werd samen genoten van het lekkers wat ze van Stefan kregen. Top gedaan allemaal!