DE NONCHALANTE EN FC BARCORONA WINNEN 5 TEGEN 5 TOERNOOI

Met een uitverkochte biercantus - samen met de leden van MHC MEP - en een goed gevuld 5 tegen 5 toernooi kan het ODC-feestweekend van16 en 17 juni een groot succes genoemd worden. Voor de elfde keer haalden selectiespelers en wat minder getalenteerde voetballiefhebbers hun voetbalschoenen uit de kast om een lekker potje te ballen. Bij de vrouwen ging FC Barcorona er met de winst vandoor. Bij mannen viel deze eer ten deel aan De Nonchalante.

Het is goed warm, maar dat deert de 45 mannen- en 20 vrouwenteams niet. Hoewel sommige sportievelingen een forse kater hebben van de biercantus de avond ervoor, gaat er gevoetbald worden. In welke staat dan ook.

Floris Schellekens (24) is één van de deelnemers die de avond ervoor misschien een biertje of twee, of drie teveel dronk. ,,Ik hockey bij MEP en omdat we de biercantus samen organiseerden, ging ik er natuurlijk heen én doe ik vandaag mee aan het toernooi.”

En hoewel de wakker al vroeg rinkelde, is hij present. “We hebben zelfs een wedstrijd gewonnen”, vertelt Floris halverwege het toernooi. “Dat was de eerste. De tweede verloren we met grote cijfers. Maar ach, het gaat om de gezelligheid. En vanavond gaan we weer naar de feestavond.”

KNOCK OUT

De achttienjarige Bram Verhoeven had het iets verstandiger aangepakt en was de avond ervoor thuisgebleven. “Ik wil wel voor de winst gaan en tot nu toe spelen we prima”, vindt hij. “We hebben drie potjes gewonnen en eentje verloren, dus we zijn door naar de knock-outfase. Ik ben benieuwd wie we daar treffen. We zijn in ieder geval in vorm, dus wie weet hoe ver we komen.”

GAAT GOED!

De vriendinnen Linda Kelders en Ankie van der Meijden (beiden 23) gaan goed. “We hebben allebei drie wedstrijden gewonnen. Tegen elkaar speelden we gelijk”, aldus Linda. “Of ik denk dat we gaan winnen? Daar ben ik niet zo mee bezig, ik heb eigenlijk geen verwachtingen. Ons team speelt zo meteen nog tegen een sterke tegenstander, dus we zien wel.”

Ook Ankie kijkt niet verder dan haar aankomende potje. “Maar winnen is natuurlijk wél leuk. Daar gaan wij als team echt wel voor.”

DE UITSLAG

Mannen:

1: De Nonchalante

2: Sarpong United

3: BuBox United

Vrouwen:

1: FC Barcorona

2: Kick Ass United

3. Altèd twiddes, ok van onder

Sportiviteitsprijs mannen: Schoenmakers Techniek

Sportiviteitsprijs vrouwen: De Goal Diggers 1




Auteur: Linda van de Wiel