Doelpunten festijn bij JO11

Doelpunten festijn

Op deze frisse, regenachtige zaterdagochtend was het gelukkig gelukt om de wedstrijd op een later tijdstip te spelen, zodat andere leeftijdsgenoten zorgden dat JO11-2 voldoende spelers had.

En deze sportieve jongens, Deen, Jonas en Sten, brachten niet alleen doelpunten. Hun aanvulling bracht ook aanmoediging om feller te spelen en door te gaan waar ze anders mogelijk net zelf zouden stoppen.

Keeper Huub had vandaag vooral een aanmoedigende rol doordat het spel grotendeels op de helft van Emplina werd gespeeld. De keren dat ze hem uitdaagden, stond hij er scherp en wist hij op tijd uit te komen.

Bij openen van de wedstrijd wist Sten al snel de eerste treffer te maken. Kort hierna wist Pleun haar doelpunt te scoren. De druk was direct hoog vanuit alle posities. Zo wisten Ryan en Roel de bal steeds met korte inzet weer voor bij hun teamleden te krijgen, pingelde Jonas en Bing door het midden heen en wisten Deen, Pleun en Sten elkaar goed te vinden.

Het ging zo snel met de doelpunten, dat de score moeilijk bij te houden was. Zo werd een prachtig doelpunt van afstand, hoog in de kruising, van Bing net voor de camera gemist. (Of was dat door de koude vingers?)

Ook Deen, Jonas en Tije wisten het doel te raken. Met 7-0 ging het team de rust in.

De 2e helft liet Emplina het er nog niet bij zitten. Ze bleven gaan en creeerden wat meer kansen. Huub kon zijn keeperskwaliteiten laten zien, en had ook met de lat en paal hulp. Het scorende team bleef echter ODC.

Mooi overspelen tussen Bing en Fender zorgden ervoor dat Fender de bal in het doel kon tikken. Pleun liet gedreven mooie acties zien, bleef de druk opvoeren en wist mooie voorzetten te geven.

Met zijn felle verdedigen wist Ryan de bal in zijn buurt snel te heroveren en zo diverse kansen voor de tegenpartij te stoppen. In de laatste minuten van de wedstrijd wist Emplina het doelpunt te maken, waardoor de wedstrijd eindigde in 11-1 (volgens de coach) en 12-1 (volgens de spelers).

Dank aan de invallende spelers! Het team heeft laten zien dat zij net zo gedreven kunnen voetballen als de invallende spelers. Dit belooft nog meer voor de komende wedstrijden.

Vandaag is Tije speler van de week bij ODC. Gefeliciteerd Tije; veel plezier bij ODC 1!

Volgende week speelt dit team om 9.30u uit bij BLC, in Den Bosch.