Dramatisch ODC zakt door de ondergrens

Na twee knappe overwinningen op rij had ODC in de uitwedstrijd tegen buurman SCG’18 goede zaken kunnen doen als er gewonnen zou worden. Maar het liep heel anders. In Sint Michielsgestel won de thuisploeg na een 1 - 0 ruststand met maar liefst 5 – 0 van een dramatisch slecht ODC. Er is daardoor in de laatste vier wedstrijden nog een heleboel werk aan de winkel om de nacompetitie te ontlopen.

ODC had in Sint Michielsgestel nog wat goed te maken want voor de winterstop ging de thuiswedstrijd met 1 - 4 verloren. Maar de tricolores gingen niet goed van start. In de 10e minuut greep de Boxtelse defensie matig in en bracht Jack Castelijns de thuisploeg met 1 -0 aan de leiding. De ploeg van trainer Piet Drijvers moest in de achtervolging en kwam in de 16e minuut bijna op gelijke hoogte toen Sjoerd van Lokven de paal raakte. Verder speelde het team vooral slordig en zonder veel vernuft. SCG kwam daardoor verdedigend nauwelijks in de problemen, behalve dan in de 34e minuut toen een vrije trap van Dirk van der Struijk op de lat uiteen spatte.

Vlak na de pauze kreeg ODC voor de tweede keer de deksel op de neus. Na geknoei achterin kwam de bal bij Arthur Bot die er met een bekeken schot 2 - 0 van maakte. De tricolores slaagden er daarna - ondanks enkele omzettingen - nauwelijks nog in om doelgevaar te stichten. De thuisploeg wachtte rustig af en sloeg in de 56e minuut opnieuw toe. Een voorzet vanaf rechts werd door Castelijns met het hoofd binnen gewerkt: 3 - 0. Tot overmaat van ramp kreeg Thijm van Oirschot even later zijn tweede gele kaart waardoor ODC met 10 man verder moest. De thuisploeg profiteerde in de slotfase twee keer van de man-meer-situatie waardoor de wedstrijd in 5 - 0 eindigde.

Na deze nederlaag is ODC afgezakt naar de 7e plaats met 24 punten uit 20 wedstrijden. De ploegen onderin staan dicht op elkaar want het gat met de nummer 11 is slechts één punt. Om de nacompetitie te ontwijken moet ODC minimaal op de achtste plaats eindigen. Dat betekent dat het team de komende vier wedstrijden nog flink aan de bak zal moeten. Komende zondag 23 april speelt de Molenwijkploeg thuis tegen DVG. Dat wordt een belangrijk duel want de Liempdenaren staan 8e en hebben evenveel punten als ODC. De aftrap is om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart