Dreun in Drunen

Er zijn van die dagen dat er niets lukt, dat de passes niet aankomen, dat de posities niet goed worden bezet, en dat er nauwelijks gescoord wordt. Vandaag was zo'n dag. En dan wordt er "gewoon" met 3-1 verloren van RKDVC JO11-1...

Vroeg op de frisse ochtend vertrok de Boxtelse colonne met de zon in de rug naar Drunen. Alle spelers waren present, zelfs de geblesseerde Thijs, die zo het goed teamgevoel belichaamt. Niet alleen kon hij zo het team aanmoedigen, maar voorafgaand aan de wedstrijd was hij van nut door keeper Jurgen warm te schieten.

De ouders langs de kant constateerden al snel dat het erg druk was op het veld, doordat het veld wel erg smal leek ingedeeld. Al snel werden de stappen gezet (en meegeteld door Geert) om de breedte op te meten. Deze bleek 4,5(!) meter af te wijken van de door de KNVB opgestelde spelregels, Gelukkig was er geen speler die daar over klaagde en zo ontspon zich een fysieke en rommelige wedstrijd,

ODC JO11-1 komt op voorsprong na goed afronden van Jelt, Maar deze vreugde was van korte duur, doordat RKDVC vanaf de aftrap doortastend de gelijkmaker aantekent.

ODC verliest de controle over de wedstrijd en het team vervalt in "hotseknotsbegoniavoetbal" zoals wijlen trainer Bert Jacobs het ooit formuleerde bij Studio Sport. RKDVC lijkt te gedijen in dit spel en breekt door, Roel probeert de Drunense aanvaller te stoppen met een licht duwtje. De scheidsrechter vindt het voldoende om daar een (zwaar bestrafte) penalty voor te geven, 2-1.

Bij vlagen laat ODC toch wel het voor hen zo kenmerkende tikkie-takkie zien,maar het lukt de Tricolores niet om te scoren. Als Jelt vervolgens van achteren wordt neergehaald in de buurt van de Drunense goal, gaat iedereen uit van een penalty. Helaas denkt de scheidsrechter daar anders over, die een stuiterbal aan ODC geeft, terwijl Jelt vergaat van de pijn.

In het slot van de langdurende wedstrijd scoort RKDVC nog een keer, waarmee de eindstand op 3-1 wordt bepaald.

Daar waar "het eerste" van ODC in het Drunense mes liep met 3-1 was het nu de beurt aan de JO11-1. Snel vergeten en op naar volgende week, uit tegen SVSSS in Udenhout. Aftrap aldaar om 08.30 uur.



20200307 091932

Auteur: Arien