Een feestdag!

Met 2 jarigen, Finn en Cas, beginnen we deze zonnige dag feestelijk. We moeten Tije en Martijn vandaag missen, maar iedereen lijkt al bij de start gedreven om deze wedstrijd te gaan winnen bij Trinitas. De afgelopen weken leek ODC de tegenstander van zichzelf met wat meer mopperen op elkaar en individueler spel. Het kan toch ook anders..

ODC start met veel druk op de tegenpartij. In de eerste paar minuten ziet het publiek al enkele kansen bij het doel van de thuisploeg. Bing startte doelgericht, uit de vrije trap die hij mee kreeg, wist hij de bal prachtig te plaatsen in de linkerhoek. (0-1) Huub laat zich zijn complimenten volop horen richting zijn teamgenoten. Begrijpelijk ook. Kort na de openingstreffer mag Ryan, als verdediger jagend via de zijlijn, de uitbal nemen. Hij wist na een klein tikje in het veld de bal vanaf de zijlijn te schieten richting doel. Zijn sterke lange lage bal raakte in de hoek van het doel. (0-2) Dit beloofd wat!

De verdedigers Roel en Cas blijven op scherp, maar voelen de ruimte om mee naar voren te gaan. Samen wordt goed overlegd zodat ook de verdediging bezet blijft. Toppers!
Een corner volgt. Het team staat goed verspreid over het veld en Mels weet de corner mooi in het doel te tikken. (0-3)
In het 2e kwart start ODC opnieuw gedreven. Iets meer hogere ballen komen, wat vaak voor het team zelf ook de uitdagingen mee geeft. Roel weet vanuit achter de bal prachtig bij Fender voorin te krijgen. Mooie aanname vanuit Fender, maar de bal gaat net naast de kruising. Cas weet prachtige assists te geven zoals richting Mels. De keeper weet zijn afstandsschot te blokken. Fender staat echter scherp en weet de terugkomende bal in het doel te krijgen. (0-4) Vanuit Finn wordt een bal snel uitgenomen richting Mels. Hij weet deze strak door te passen naar de vrijlopende Pleun die vervolgens ook beheerst haar goal scoort.(0-5). Waar het team eerdere weken vooral op elkaar mopperde, werden nu de complimenten aan elkaar gegeven. En werd in mooie driehoekjes met elkaar over gespeeld. Zo wist Bing zijn tegenstander mooi uit te spelen en de bal voor te zetten naar Fender, die vervolgens een strakke bal laag over de grond naar Pleun speelde. Samen zetten ze het op. Fender geeft zijn vrije kans voor goal aan Finn die ook vrij staat. Met een net te scherp schot tikt de bal de lat. Maar eerlijk is eerlijk.. het teamspel is minstens zo mooi als de doelpunten 😉

De tegenstanders (die net 2 weken met elkaar spelen) zoeken hoe zij ODC kunnen stoppen. Een enkele kans komt richting de verdedigers, Roel, Cas en Ryan, die deze sterk weten te stoppen. Er komt even wat meer onrust in het spel van ODC. De wens om allemaal (nog) een goal te maken is aanwezig, wat ook zorgt dat de eigen posities minder worden gehouden. Het ping-pong spel van de afgelopen weken komt iets meer terug. Een herinnering helpt hen snel om weer alle ruimte die er is samen te blijven creëren en benutten. Opnieuw weet Cas de bal in een assist naar Pleun te passen. Haar schot wordt geblokt door de keeper, die daarna oplettend door Fender wordt gescoord. (0-7)

ODC laat zien dat ze met elkaar ook de posities kunnen afwisselen, zoals Pleun en Cas prachtig doen, wat snelle kansen geeft. Met zijn snelheid en jagen blijft Ryan het tempo hoog houden in het veld. Met mooie driehoekjes komt voor Finn een kans die hij prachtig benut. (0-8)
De tegenpartij bedankte voor het aanbod om een extra speler in het veld te zetten. Het team gunt ook Cas zijn (verjaardags) doelpunt. In de rust wordt hiervoor samen nog een jell ingezet. Dit teamgevoel (natuurlijk ook door de score) maar zeker ook door het elkaar weer meer gunnen en helpen is fijn om te zien. Bijna iedereen wil nu het liefst voorin spelen. De aanvallers Bing, Pleun en Fender wisselen ook in de verdediging af. Goed om te zien dat het teambelang voor de eigen wensen gaat.
Finn geeft een mooie voorzet op Cas. Zijn scherpe schot werd door de keeper tegengehouden. Een uitbal wordt door Pleun snel genomen. Het team stond mooi verspreid, waardoor er veel ruimte ontstond. Deze wist Pleun scherp te benutten met een prachtig schot in de korte hoek. (0-9)

Het snel uitnemen loont zich opnieuw. Pleun volgt snel de coaching van Finn op door de bal naar de vrijlopende Bing te spelen. Bing weet deze direct te benutten in de korte hoek. (0-10) De eerste hattrick is een feit als Fender na een mooie actie zijn volgende goal hoog weet te maken. (0-11)

Er wordt samen opnieuw goed overgespeeld en druk gezet. Een assist van Cas wordt door Bing prima benut, om zijn hattrick te zetten. (0-12)

Met allemaal gedreven in de aanval, kwam de thuisploeg toch op de helft van ODC. In de vrije 1 op 1 kans kwam Huub sterk gefocust op de bal uit. De nul werd trots gehouden. Voorin bij ODC werd weer snel overgespeeld met Bing en Cas, Finn weet te scoren (0-13). Het blijkt moeilijk om Cas te kunnen bereiken met de verdedigers om hem heen, en wanneer dit wel lukt is de druk op het scoren hoog en de bal net te scherp. Een nieuwe assist van hem richting Finn zorgt voor de volgende hattrick, nu van Finn (0-14).

Wat een verjaardag jongens; Cas met 5 assists, Finn met deze doelpunten. Dit alles kon alleen doordat er fijn samengespeeld werd, goed verdedigingswerk en elkaar de bal gegund werd.
En niet te vergeten, samen de 0 gehouden!



20240413 101550

Auteur: Bernadette