Een goed begin....

De eerste wedstrijd van dit seizoen leek op voorhand meteen niet de makkelijkste te worden. De laatste wedstrijd van JO9-2 van het vorige seizoen was namelijk ook tegen deze fysiek sterke tegenstander. Aangezien 6 van de 8 spelers van ons huidige team die wedstrijd gespeeld hebben was hier en daar wel wat spanning te voelen. De weersverwachting was niet al te best al gaf dat onze toppers alleen maar meer reden om te scoren en de daarbij behorende buikschuiver te mogen maken. Gelukkig is de regenval tijdens de wedstrijd erg meegevallen. Na een gedegen warming up en behoorlijk wat schoten op goal waren zowel onze spelers als onze keeper Ryan klaar voor de start.

Direct na de aftrap wisten onze spelers in de voorhoede de bal snel bij Jop te krijgen. Jop aarzelde niet en maakte in de eerste minuut al de 0-1! Dat is een goed begin van ons team, de wedstrijd en van dit seizoen! De opdracht van coach Stefan was om de bal niet langer dan 7 seconden bij de tegenstander te laten. Nadat Audacia de bal in bezit had wist Ruben met een mooie actie de bal binnen 3 seconden af te pakken en hem snel naar Tije te spelen. Met een hard schot raakte Tije de paal waardoor Audacia kans zag op een counter. Met een mooi vrijgelopen speler kreeg ODC in de 6e minuut de 1-1 te verwerken. De opvolgende minuten bleven erg spannend. Door mooi samenspel van Tijs en Jop bleef ODC de druk verder opvoeren en kwam Audacia goed weg vanwege een bal op de lat. Zelfs na een panna bij de keeper van Audacia wist een speler de bal nog net van de lijn te houden en een corner te veroorzaken. Die corner werd genomen door Jop en met een schamp aan het oor van Tije landde de bal in het net. 1-2! Kort daarna wist Ruben wederom een goeie corner te geven waardoor ODC zelfs op 1-3 kwam.

Na de eerste korte onderbreking was het de beurt aan Fender en Finn om net veld te betreden. Dat gaf direct na aanvang een mooie kans voor Fender waarbij de bal rakelings langs het ging. Ook Finn liet direct merken dat hij vandaag van plan was om een loopje te gaan nemen met de tegenstander. Met mooie acties aan de bal wist hij diverse keren meerdere spelers te passeren. In de 18e minuut ontstond er aan het doel van ODC een standaardsituatie vanuit een corner. Bij de eerste paal kwam ruimte vrij en via onze keeper belandde de bal in ons net. 2-3. ODC voelde de hete adem van Audacia in de nek waardoor Tije het op een lopen zette. Met de bal aan de voet wist hij de voorhoede van de tegenstander vanuit achter te bereiken en de bal strak voor het doel te schieten. Jop raakte de bal goed maar via een tegenspeler rolde de bal over de achterlijn. Corner. Jop zou deze corner nemen en hoewel Tije’s positie in de verdediging was zag hij kans om zijn lengte en oefeningen op kopballen eens in te zetten. De corner van Jop was dan ook perfect op maat waardoor Tije hem hard en hoog in het doel wist te koppen. 2-4. Kort na de hervatting van het spel kwam Audacia wederom in aanvalspositie. Met een lange bal kwam een speler vrij die met een hard schot een poging waagde. Gelukkig stond daar Ryan die de bal via de lat over het doel wist te sturen.

Na de start van de 2e helft bleef ODC onverminderd doorgaan met de druk opvoeren. Vooral Tijs leek met plakband aan de bal vast te zitten. Dankzij het doorjagen kwam de bal voor de voeten van Pleun die de 2-5 kon maken. Audacia was niet van plan om op te geven en ontwikkelde weer een kans met een lange bal naar voren. Deze keer wisten ze er wel resultaat uit te halen. 3-5.

Vanaf dit punt werd het een eenzijdig scorende wedstrijd. In een paar minuten tijd kon Pleun vanuit een voorzet van Jop weer scoren en wist Jop tot grote frustratie van de keeper een echte “frommelgoal” maken. 3-6 Aan beide kanten waren de keepers met mooie acties regelmatig de redders in nood. Ryan liet echt zien dat hij ook in de goal goed zijn taken kent en een stevig staaltje keeperswerk niet uit de weg gaat. In de 35e minuut werd Tijs op de achterlijn onderuit gelopen door een verdediger van Audacia waardoor er een vrije trap gegeven werd. Tijs nam deze zelf en Finn kreeg deze bal voor de voeten. Met een hard schot ging de bal maar rakelings over. Kort hierna gaf Finn een lange bal van het midden naar voren en kon Tije scoren. 3-7. In de laatste minuten van deze 1e wedstrijd bleef het niet alleen druppels regenen uit de lucht maar ook doelpunten. Zo veel dat het voor de verslaggever niet meer bij te houden was wie er allemaal scoorde. In elk geval waren Fender en Finn en 2 van. In de laatste seconden is de eindstand bepaald door een doelpunt van ODC met 3-11. Wat een strijd is er vandaag geleverd. Verdedigend, aanvallend en sportief spel hebben gezorgd voor een erg mooi resultaat. Ook hebben onze spelers laten zien dat overspelen zorgt voor doelpunten. Tijs heeft de eerste “speler van de week” beker in ontvangst mogen nemen. Volgens de coaches vanwege het doorjagen op de bal, overzicht houdende ogen en zijn doorzettingsvermogen na een bal op zijn gezicht.

Nogmaals, een goed begin van meerdere zaken deze week. Hier mogen we met z’n allen trots op zijn!

Auteur: Martijn van Hal