Een wedstrijd om snel te vergeten

ODC heeft op bezoek bij Schijndel geen potten kunnen breken. De matig spelende tricolores verloren met 2 - 0 na een 0 - 0 ruststand. Te veel spelers hadden hun dag niet en daar profiteerde de thuisploeg van. Na vier wedstrijden staat ODC nu op de 12e plaats met nog slechts drie punten.

Na de uitstekende 4 - 0 overwinning op Den Dungen van vorige week hoopten de tricolores de positieve lijn door te kunnen trekken in de uitwedstrijd tegen Schijndel. Trainer Carlo Vorstenbosch moest het daarin doen zonder de niet geheel fitte Remco Schellekens. ODC had in de beginfase het meeste balbezit. Dat leidde tot twee goede kansen voor Lex van den Biggelaar. De eerste keer had zijn schot te weinig kracht en de tweede keer ging de bal via de vingertoppen van keeper Frank Schevers over het doel. In de opbouw waren de tricolores slordig. Daarmee werd Schijndel in de kaart gespeeld. Tjeerd Pijnenburg profiteerde bijna maar gelukkig voor ODC kon doelman Robbie Roelofs redding brengen. Na een klein halfuur spelen ging Joep van der Meijden binnen de zestien tegen de grond. De ODC-spelers dachten aan een strafschop maar de scheidsrechter wuifde het weg. Niet veel later kwam ODC goed weg toen Schijndel bij een aanval eerst de lat en daarna ook de paal raakte. Vlak voor rust liet Van den Biggelaar weer van zich horen. Vanaf de rechterkant speelde hij zich knap vrij maar zijn schot met links ging wederom via de Schijndelse keeper over het doel.

Na de pauze was ODC aanvankelijk een stuk feller maar het samenspel bleef slordig. In de 53e minuut stond het verdedigend niet goed. Tjeerd Pijnenburg mocht namens de thuisploeg zo maar de achterlijn halen. Met een eenvoudige tikje terug bracht hij Björn Blummel in stelling die rustig af kon ronden: 1 - 0. Na een fout achterin bij Schijndel had Van den Biggelaar 10 minuten later de gelijkmaker op zijn schoen. De bal ging helaas weer over. In het laatste halfuur werd het spel van de Boxtelse ploeg er niet beter op. Schijndel won ook meer duels en had bijna elke afvallende bal. Daarmee werd het lastig om nog langszij te komen. In de blessuretijd viel de beslissing toen de thuisploeg nog een penalty kreeg na een overtreding in de zestien. Stan Guns had geen enkele moeite om vanaf de stip de 2 - 0 eindstand op het scorebord te zetten.

Door deze nederlaag is ODC weer wat plaatsen op de ranglijst gezakt. De tricolores staan nu 12e met drie punten uit vier wedstrijden. Dat is niet waar vooraf op gerekend was. De komende week is het tijd om de wonden te likken en de boel weer op scherp te krijgen. A.s. zondag 18 oktober wacht de volgende tegenstander. ODC speelt dan thuis tegen DSC.