Eerst wakker worden

Eerder wakker worden

Samen plezier

Dromende start

Wat een geluk dat ODC het voor zijn teams voor elkaar krijgt om toch wedstrijden in te plannen! Daarvoor grote dank aan de mensen achter de schermen die dit mogelijk maken! Jo08-3 mocht vanmorgen een zonnige wedstrijd spelen tegen jo08-2. Een wedstrijd waarin beide teams aan elkaar gewaagd bleken, maar vooral het afronden bij onze tegenpartij veel sterker bleek. Jo08-2 won met 5-2.

Met 3 verjaardagen in de afgelopen week is er veel te bespreken. Nieuwe tenues, kadootjes, kinderfeestjes.. zoals een echt team willen veel kinderen dit van elkaar weten. Met Lau in het doel start de eerste helft. De tegenpartij zet gelijk druk. Onze tricolores verdedigen uit voor eigen doel, waarbij Tije op de juiste plaats liep en al binnen een minuut de 1-0 weet neer te zetten.

Tim en Pleun laten mooie acties zien om de bal naar het doel van de tegenpartij te brengen. Beide flink aan het doorzetten, helaas blijkt de goal net te ver weg. Als magneten verdedigen de teamleden van Jo08-3 wat het voor de tegenpartij lastig maakt er door te komen. Ismail en Siebe laten zien het spel goed door te hebben door in de start de posities goed te vinden. Het fysieke spel van J08-2 maakt wel dat jo08-3 terughoudender is. We kijken samen van dichtbij toe hoe Ruben door komt en een mooie goal weet te scoren. 2-0. Jasper werkt hard in de verdediging waarmee hij de tegenpartij regelmatig in de weg loopt. Tijn komt langs de lijn vrij met een mooie poging op goal. Helaas blijkt het afronden voor ons team lastig te zijn. De bal blijft snel heen en weer gaan hierbij laten Pleun en Jasper zien dat zij samen kunnen verdedigen en opbouwen. Na de eerste 10 minuten voelen sommigen dat het helemaal niet goed gaat. Ze herkennen dat ze misschien nog een beetje staan te dromen.

Herstart van de eerste helft gaat al iets feller. Pleun krijgt de bal vanuit Tim mee naar voren en passeert met snelheid enkele tegenstanders. Helaas treft de bal de paal. In een snelle actie van Jurre en Ruben samen vrij richting het doel van Lau, laat Lau zien dat dit zijn doel is. Hij duikt op de bal en heeft deze klemvast. Jo08-3 lijkt wakker te worden en laat met snelle loopbewegingen van diverse spelers zien dat zij gevaarlijk kunnen zijn. Al blijft enige terughoudendheid om fysiek te spelen. Ismail komt richting doel van tegenpartij, maar opnieuw blijken ze ons te snel af.

In de rust bleek het team van de hesjes gestimuleerd doordat ze in de 2e helft mochten spelen zoals ze ook tegen Siem en Jelt, de medetrainers doen. De 2e helft wordt fel gestart, iedereen is gestopt met dromen. Tim, Siebe en Pleun laten zien dat zij volop jagen op de bal en geven minder ruimte. Lau en later Siebe komen fijn vrij voor de goal, maar zien de bal net naast gaan. Er wordt mooi samen gespeeld. Via overpassen met zijn allen komt de bal richting de goal van tegenpartij. In eerste instantie proberen enkele spelers het net te ver weg van de goal waardoor de bal goed gekeept kan worden.

Wanneer de tegenpartij de bal weer weet te heroveren, schiet de tegenpartij van verre afstand de bal mooi over Ismail, onze keeper van 2e helft heen. Gewoon een mooie goal. 3-0

Tijn liet zijn spelinzicht zien, zag Pleun en Tim vrij lopen. Helaas is afronden de grootste uitdaging vandaag. Even later weet Tijn met doorzetten en rustig afronden de keeper wel te passeren. 3-1

Je ziet de opluchting bij het team, wat voelde dat er meer kon. De druk vanuit jo08-3 neemt toe. Veel samenspel om uiteindelijk op goal te kunnen schieten. Jasper liep super goed en zag zijn schot voor het doel toch over gaan. De druk blijven ze vasthouden, Tijn weet nogmaals te scoren 3-2.

In de laatste 10 minuten vliegen er prachtige zwanen over. Wordt het afspreken voor later vast geregeld. De onrust die de coach langs zijlijn voelde en toch onbedoeld liet horen, was voor jo08-3 geen reden om anders te ballen. Het is mooi zonnig. Job weet hier genadeloos gebruik van te maken met zijn felheid en rond in korte tijd 2 pogingen af in een doelpunt. 5-2. Al met al een gelijkwaardige pot.20201031 112829

Auteur: