Eerste nederlaag voor ODC sinds lange tijd

ODC heeft voor het eerst sinds eind november weer eens verloren. In Tilburg was ZIGO met 1 - 0 te sterk. Het was een wedstrijd met weinig kansen tegen een taaie tegenstander. De enige treffer viel na een halfuur spelen. Op de ranglijst staat ODC na het verlies nog steeds gedeeld zesde maar de verschillen met de ploegen daaronder zijn klein.

Na de goede resultaten van de afgelopen weken ging ODC deze keer op bezoek bij ZIGO, vooraf de nummer vier op de ranglijst. In Boxtel wonnen de Tilburgers voor de winterstop met 0 - 2. Vanaf het begin was het duidelijk dat een lastige pot zou worden voor de mannen van trainer Piet Drijvers. ZIGO stond achterin goed georganiseerd en probeerde steeds om met combinatievoetbal de spitsen te bereiken. De fysiek sterke ploeg zocht als het moest, soms ook het randje op. ODC had het moeilijk maar leek in de 10e minuut toch op voorsprong te komen via Lennart Sannen. De treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel. ZIGO was in die fase een paar keer gevaarlijk vanuit corners waarbij het steeds goed afliep voor de Boxtelse ploeg. Maar in de 27e minuut ging het fout. Binnen de 16 van ODC kwam Dave Hoezen aan de bal die zich vrijspeelde en daarna verwoestend uithaalde: 1 - 0. Vlak voor rust was ODC dicht bij de gelijkmaker. Na een goede actie op links van Tijn Trommelen kwam Sjoerd van Lokven aan de bal. Zijn voorzet werd door Ayoub Omair over het doel geschoten.

In de tweede helft werd ODC iets dominanter zonder dat er echt grote kansen ontstonden. De taaie Tilburgse tegenstander gaf nauwelijks iets weg. Na een goede voorzet van invaller Mats de Laat kopte Sannen in de 71e minuut net naast. Met een paar offensieve wissels probeerde trainer Drijvers in de slotfase nog wat te forceren. JO19-speler Bram Verhoeven maakte daarbij een goede indruk met enkele knappe dribbels. Helaas leidde het allemaal niet meer tot de 1 - 1 en moest ODC de punten in Tilburg laten.

Ondanks de nederlaag staat ODC nog steeds gedeeld zesde. De tricolores hebben nu 18 punten uit 15 wedstrijden. Vlak daaronder staan vier ploegen met 17 punten dus de verschillen zijn erg klein. Volgende week zondag 12 maart wacht ODC opnieuw een sterke tegenstander. Titelkandidaat Zwaluw VFC komt dan in Boxtel op bezoek. De wedstrijd begint om 14.00 uur.
Auteur: Sjef Engelbart