Eindelijk !!!! We mogen weer

Na lang wachten is het dan vandaag zover. De kids van de nieuwe 14-1 mogen de wei weer in voor een wedstrijd tegen een ander team. Vandaag staat Trinitas bij odc op het veld als tegenstander.

Voor onze jongens is het dan nu zover ! Waar staan ze en wat kunnen ze. Komende weken zien we verschillende tegenstanders voorbij komen en gaan we het meemaken.

Nu om 10.15 is de aanvang van deze wedstrijd.

In de kleedkamer geven de trainers nog even aan wat ze willen zien en wat ze van de kids verwachten. De scheidsrechter fluit voor het begin en odc zet direct druk. Toch weer even wennen aan elkaar maar het begin ziet er goed en verzorgd uit. Na ruim een kwartier voetballen komt odc eruit en is het jens die odc op voorsprong schiet met een fraaie 1-0. Direct na de aftrap van trinitas zet odc goed druk en veroveren snel de bal. Op links komt via Rob de bal bij Tigo die besluit te schieten en vanaf 20 meter de lat raakt. De bal komt terug en via de rebound schiet jens de 2-0 binnen. Odc heeft de smaak te pakken want nog geen 5 minuten later schiet jean de 3-0 binnen. Direct daarna komt de bal weer snel in het keepersgebied van trinitas en maakt een verdediger hands. De scheidsrechter legt de bal op de stip en finn mag aanleggen. Een kleine aanloop en heel beheerst legt hij hem in de lange hoek en maakt hij er 4-0 van. Trinitas komt gewoonweg niet onder de druk vandaan van odc wat echt compact en beheerst voetbalt. Uiteindelijk komt trinitas eruit en mogen ze een hoekschop nemen. Deze is echter snel een prooi voor Appie en Luuk die snel gaan counteren met Rob en op rechts Tigo die op snelheid ligt. Hij combineert goed met Daan W en krijgt de bal terug waarna hij het schot lost van buiten de 16 en heel mooi de 5-0 binnenschiet. Na deze goal valt voor rust nog de 6-0 en het is wederom Jens die scoort en zo z’n 3de binnen tikt.

Tijdens de rust geven de trainers aan dat ze trots zijn op wat ze zien.

Ga nu vooral niet de teugels laten vieren maar blijf zo spelen.

Na rust mag odc aftrappen en het spel hervatten. Dit doen ze door direct druk te zetten en binnen 5 minuten vallen er weer 3 binnen. Jean tikt de 7-0 binnen. Daan V de 8-0 en Samir de 9-0. Het gaat hard en trinitas lijkt het wel te geloven. Odc blijft gecontroleerd voetballen maar het wordt wat losser wat enigszins logisch is. Thijn glipt bij een aanval tussendoor en maakt er 10-0 van via een afvallende bal. Odc speelt compleet op de helft van de tegenstander die er simpelweg niet uit komt. Een volgende aanval en daar wordt onze aanvaller neergehaald en fluit de scheidsrechter weer voor een pingel. Nu mag Samir aanleggen maar hij mist. Maar na de misser is het niet veel later jean die er 11-0 van maakt. Hierna begint odc te verslappen en is het onverzorgd. Ze willen nu allemaal scoren en dat gaat niet. Ze moeten gecontroleerd blijven voetballen en nu is het wat chaotisch soms. Lijkt zelfs af en toe op flipperkastvoetbal. Odc neem na 10 minuten geklooi het heft weer in handen en met een volgende aanval is het Thijn die de 12-0 maakt. Odc heeft het weer goed neergezet en niet veel later komt met een schitterende krul vanuit rechts jens die de bal zo de kruising indraait en er 13-0 van maakt. En nog zelfs voor de 2de helft klaar is maken finn met de 14-0 en Thijn met de 15-0 een einde aan dit doelpuntrijke wedstrijdje.

Een mooie pot om te beginnen aan de reeks die volgt . Komende dinsdag tegen de zwaluw wat heel anders zal zijn. Maar voor vandaag euforie en een klein feestje en mogen ze trots zijn op wat ze hebben laten zien als team .

Auteur: Emiel van de Ven