En scoren maar!

De eerste thuiswedstrijd voor het nieuw samenspelende team jo11-2jm mocht in de mist starten. Coach Martijn stuurde ditmaal van afstand de aanmoediging voor de wedstrijd door. Met extra steun van (geblesseerde keeper) Huub, jeugdtrainers Tijn en Lars, en invalcoach Willeke, maakte Dirk de opstelling bekend. Roel startte op doel en Ryan pakte deze positie de 2e helft. Toen nog niet wetend dat die positie weinig aan de bal zou komen.

Gedreven begon ODC aan de bal. Het werd al snel duidelijk dat dit een wedstrijd zou worden, waarin geen twijfel was wie ging winnen. De recent gestarte tegenpartij begon gedreven, maar was duidelijk nog in opstart om het voetballen te leren. In het eerste kwart wist het publiek door het juichen dat de bal aan de overkant zat. Finn, Bing, Tije en Fender wisten in het eerste kwart samen te zorgen voor 6 mooie doelpunten tot 6-0. Een afwisseling met veel druk bracht de bal net onder de lat, via een hoekschop, vanuit vrije trap en hard door het midden in het doel. Een enkele keer konden Cas, Mels, Ryan en Pleun de bal vanuit achter weer mooi naar de teammaten terug sturen. Met fijne humor bleef Roel in het doel.

In het 2e kwart kon het publiek al wat meer zien van de wedstrijd. Bing wist een vrije trap na een handsbal te benutten. Onder druk van het hele ODC team kwam de bal vanuit de verdediger in eigen doel. 8-0 De tegenstander liet wat meer zien dat ze echt heel graag wilden en kwam nu iets meer richting de helft van ODC. Pleun wist verdedigend de bal behendig terug te veroveren en mooi door te spelen naar Bing. Gelukkig was de mist verdwenen want de acties zoals Simons ze kan maken, werden gezien bij Bing. Nog mooier dat hij daarna scherp afspeelde naar Finn die deze teamverdienste binnen haalde. 9-0

Het 3e kwart was qua doelpunten even minder. (Ook al had deze verslaggever dat vanuit de zijlijn niet aan het spel herkend). Aanvallers en verdedigers waren gewisseld van positie, wat voor sommigen best wennen is in een wedstrijd waar de bal niet echt op de eigen helft komt 😉. Mels wist op prachtige wijze te scoren. En kort daarna kon ODC met mooie voorzet vanuit Cas (volgens mij) de even niet oplettende keeper passeren. 11-0. De prachtige actie van Roel die snoeihard de kruising raakte moet ook vermeld worden, dat zijn toch de momenten waar publiek geniet.

In de laatste fase van de wedstrijd werd bij de tegenstander (begrijpelijk) gebaald, en door ODC extreem gescoord. Een speler meer hielp hen niet om zelf tot scoren te komen. En hun 3e of 4e keeper was ook zoekend. Mels liet mooie acties zien in samenspel met Roel en Finn. Fender liet zijn prachtige voorzetten bij corners zien. Er vielen ongelofelijk veel doelpunten (van prachtig onder de lat tot eenvoudig met iets minder voldoening). Het mooiste was het moment waarop het team samen koos dat Cas de (door handsbal van een tegenstander) verdiende penalty mocht nemen. Ondanks de drive dat ieder dit wel wilde, een prachtig teambesluit wat mooi afgerond werd. Of het nu 19-0 of 20-0 was, in ieder geval een fijne score voor het doelsaldo.

Volgende week zullen ze meer weerstand ervaren, uit in Tilburg. Ze treffen dan een team wat ook alleen nog gewonnen heeft.