G2 wacht nog op eerste overwinning

Zaterdag 19 september speelde ODC G 2 hun wedstrijd tegen SARTO G2, uit Tilburg. Dit onder een prachtig najaars- zonnetje. Een klein overzicht van de resultaten van beide teams, SARTO verloor vorige week van Trinitas mat 2-5, en op 5 september wonnen ze de bekerwedstrijd tegen SVG met 5-1. ODC had hun eerste wedstrijd verloren met 8-1 van Braakhuizen ui Geldrop. En vandaag tegen SARTO waar men met goede moed de strijd aanging. In de eerste fase ging het spel redelijk tegen elkaar op. De eerste kans was voor Anniek , die haar schot gestopt zag worden door doelman van SARTO. Na diverse kansjes voor beide clubs was het toch de blauw-gele formatie die wisten te scoren uit een mooie combinatie. 0-1. Na de aftrap was het de back van SARTO hands maakte en het was Anniek die de kans kreeg om de stand gelijk te trekken, maar de goed genomen vrije trap ging rakelings over. Uit een uittrap van de keeper van SARTO kwam de bal bij hun spits die met zijn schot de 0-2 scoorde. SARTO kreeg meer en meer de overhand op het spel . En ondanks de reddingen van de keeper van ODC moest hij na 20 minuten toch een derde doelpunt toestaan. 0-3. Kort voor de rust omspeelde de opgekomen middenvelder van SARTO de achterhoede van ODC en met een geplaatste schuiver wist hij Paul te verrassen. 0-4. Hierna was het Anniek die na een solo Mike voor het doel zette om te kunnen scoren, maar zag zijn schot over de lat gaan. Dus gingen beide teams rusten met een 0-4 stand.

Na de rust moest ODC uit een ander vaatje gaan tappen. Onder andere hun gecreëerde kansen te gaan benutten en meer lijn in hun spel gaan brengen. Dit had hun trainer/ coach tijdens de pauze ook in zijn speech ook duidelijk gemaakt. Vol vertrouwen ging men dan ook het veld in, maar zag met lede ogen aan dat de spits van SARTO meteen de 0-5 aantekende. Ondanks dat Paul telkens zijn keeperstalent moest tonen kon hij niet voorkomen dat SARTO er nog 2 doelpunten bij scoorde.0-7.

Toch waren er diverse kansen voor ODC, onder andere uit een actie van Anniek die Mike weer de gelegenheid gaf om te scoren, maar een beetje onbeheerst de bal langs schoot. Maar even later gaf hij de bal na een knappe solo af aan Gilles die de zogenaamde aansluittreffer wist te make. 1-7.

En meteen na de aftrap was het weer Mike die in balbezit kwam en via een weergaloze solo de doelman van SARTO op het verkeerde been zette en de bal uit het net kon halen. 2-7. Met een snelle combinatie van SARTO werden diverse spelers van de tricolores op het verkeerde been gezet en wist de spits het keurig af te ronden. 2-8. In deze periode kreeg SARTO kans op kans om de voorsprong uit te bouwen. Toch was het ODC die de laatste 10 minuten vele kansen kreeg om de stand wat dragelijker te maken. Een schot net voorlangs van Mike en Levi die de back van SARTO meermalen de verkeerde kant opstuurde en jammer genoeg zijn schot op de doelpaal zag belanden. En kort voor het eindsignaal van de goed leidende scheids, schoot de benjamin Levi wederom op de paal terwijl de keeper kansloos was. Deze voornoemde kansen hadden een beter resultaat verdient. Zodoende nam SARTO de 3 punten mee naar Tilburg. Volgende week speelt ODC tegen Trinitas, een moeilijke tegenstander met in het doel de ex-ODCer Francis Lensen. Veel succes ODC spelers en begeleiding.

Auteur: Frans van de Wiel