Geen treffers in Alem

En opnieuw heeft ODC gelijkgespeeld. Op bezoek bij Alem bleef het op donderdagavond bij 0 - 0. In een wedstrijd met weinig hoogtepunten waren de beste kansen voor de Boxtelse ploeg maar weer zat het niet mee in de afronding. ODC staat daardoor nog steeds op de 12e plaats met 16 punten uit 22 duels.

Er is duidelijk een stijgende lijn zichtbaar bij het jeugdige ODC. De laatste weken worden er steeds meer punten gehaald, ook tegen hoger geklasseerde teams. Om weg te komen uit de onderste regionen, zou het goed zijn om eens een keer drie punten te halen. Dat zat er de afgelopen weken nog niet in. Van tegenstander Alem had ODC enkele weken terug op het eigen sportpark Molenwijk nog met 2 - 5 verloren. De wedstrijd in Alem werd een hele andere wedstrijd. ODC speelde een stuk volwassener dan in de thuiswedstrijd en was zeker niet de mindere. In de 15e minuut was er het eerste doelgevaar. Bij een corner vanaf rechts kwam de mee opgekomen Stijn Smulders een paar centimeter tekort om de bal in het doel te werken. Aan de andere kant wist Alem niet te profiteren van halfslachtig ingrijpen van de Boxtelse defensie. Op aangeven van Kevin Broekmeulen knalde Mart van Boxtel de bal hoog over het doel van Robbie Roelofs. Na een halfuur spelen, kreeg ODC binnen een minuut twee enorme kansen. Op aangeven van Sjoerd van Lokven had Aerd van Brunschot eerst van dichtbij de 0 - 1 op zijn schoen. Alem-doelman Daav van Mil wist echter nog net redding te brengen. Dat deed hij opnieuw toen in het vervolg van de aanval ook Max van Geene een scoringskans kreeg. Op slag van rust kregen de tricolores de grootste kans van het eerste bedrijf. Captain Van Lokven werd van achteruit gelanceerd, was zijn tegenstander te snel af maar in de afronding vond hij opnieuw de keeper van Alem op zijn weg.

Na de pauze werd de wedstrijd er niet beter op. Beide ploegen slaagden er niet in om de bal lang in de eigen gelederen te houden. ODC kreeg 20 minuten voor tijd nog één goede kans toen Stijn Pijnenburg aan de linkerkant de achterlijn haalde en strak vooraf. De meegelopen Van Lokven kon de bal nog wel raken maar had de pech dat zijn inzet via de kluts in de handen van de keeper belandde. In de slotfase werd het voor ODC nog even lastig toen er een paar keer onnodig een vrije trap werd weggegeven. Gelukkig was doelman Roelofs steeds op zijn post als het gevaarlijk dreigde te worden. Mede daardoor eindigde de wedstrijd in 0 - 0 en dat betekende voor de tricolores voor de vijfde keer op rij een gelijkspel.

Komende zondag 15 mei gaat ODC op bezoek bij Avanti’31, de nummer drie op de ranglijst. De wedstrijd in Schijndel begint al om 14.00 uur.

Auteur: Sjef Engelbart