Geen vlaggen, geen fluit en een onberekenbare wind voor jo14-1

Vandaag uit naar engelen voor de mannen van JO14-1. Mooi op tijd aangekomen om om te kleden en warm te gaan lopen. Echt gras en af en toe een stevige wind zijn de ingrediënten voor een mooi maar soms onberekenbaar potje voetbal. Voor ons loopt een andere wedstrijd uit waardoor we niet op tijd kunnen beginnen. En als we dan eindelijk aan de gang kunnen is de scheidsrechter z’n fluit en de vlaggen ook nog vergeten. Nadat alles is geregeld kan het van start gaan en zet odc direct druk. Gezien de verloren tos start odc tegen de wind in. Advies van de trainers ; schiet is wat vaker op goal. En dat is niet tegen dovemansoren gezegd. Direct na de start wordt daar gretig gebruik van gemaakt en engelen komt er niet uit. Na iets meer dan 10 min schiet odc op goal en recht op de keeper. Deze laat echter los en daar is onze goaltjesdief appie en die prikt de 0-1 binnen voor odc. Na de goal zet odc goed door en ruim 5 minuten na de openingstreffer is het jens met een afstandsschot die de 0-2 binnen prikt. Geen vuiltje aan de lucht maar onderschatting ligt op de loer als het goed loopt. Na exact 35 min spelen fluit de scheidsrechter op z’n fluitje die toch werkt want gehoord hebben we m niet. Afgesproken om de pauze kort te houden dus even wat dingetjes zeggen en wisselen en daarna weer van start. Duidelijk aangegeven scherp te zijn want vaak gaat het mis direct na de start. Echter odc zet meteen druk en nog geen minuutje spelende is het Daan V die de bal er van afstand droog ik schiet en de keeper het nakijken geeft. Wat staat odc vandaag goed te voetballen. Niet individueel is de klasse er maar echt als team wordt er goed samen gewerkt. Collectief is het mooi om te zien en de tegenstander komt er niet uit. Dit zelfs tot frustratie aan hun zijde want hoe langer het duurt hoe feller en geniepiger ze worden. Op een bepaald moment wordt er zelfs van achter getrapt en laat de scheidsrechter door gaan. Dit tot ongenoegen van spelers, trainers en vlaggers. Met nog 10 minuten op de klok lijkt het wat uit de hand te lopen tot de trainer van engelen ingrijpt en alles even stil legt. Een korte bespreking tussen de captains, trainers en vlaggers geeft aan dat het weer even normaal moet worden en de scheidsrechter vaker moet fluiten om het niet uit de hand te laten lopen. Een gouden zet van de trainer want de resterende tijd gaat het weer zoals het hoort : FairPlay!! Odc gaat verder met aanvallen en na een wissel in de rust mag appie nog aantreden. Als een echte nummer 9 zoals Romario was staat hij op z’n gemak te wachten op z’n kansjes. Rustig aan en met een soort van nonchalante houding maar wel aanwezig. Loerend op de bal die hij niet uit het oog verliest ziet hij vlak voor tijd dat de keeper de bal weer los laat na een schot en er direct bovenop zit en de 0-4 kan maken. Hoe effectief en dodelijk kan je dus zijn als spits. En zo snel als dat hij erin kwam zo mooi krijgt hij een publiekswissel met 2 goals achter z’n naam. Scanderende vrouwen langs de lijn, z’n naam galmt door het stadion heen en met opgeheven hoofd en een glimlach op z’n gezicht gaat hij trots naar de zijkant. Niet veel later is het mooi geweest en fluit de scheidsrechter voor het einde. Een schitterende overwinning door samenwerken.

Met trots is het de afkorting odc wat voluit gezegd mag worden. Overwinning Door Combinatie !!

Auteur: Emiel