Gelijk op in Vught

Mooie wedstrijd

Met een voltallig team vertrokken we naar Zwaluw in Vught. De eerste wedstrijd in een klasse hoger.

Ryan startte met keepen en Ruben had zich aangemeld om de 2e helft te keepen. Met strakke voorbereiding vanuit Martijn waren de posities en wissels verdeeld. Met deze duidelijkheid gingen we aan de slag. De eerste helft was het nog even wennen aan het koude natte echte grasveld. De bal rolde net anders. We trapten net iets meer net naast de bal of goal. En meerdere spelers waren wat voorzichtiger dan normaal, misschien zelfs afwachtender.

Ondanks het jagen en tussendoor pingelen van Tijs, de sprints en het dribbelen van Tije en het strakke verdedigingswerk van Fender en Pleun, bleef het even zoeken. Na een 1-0 van de thuisploeg wist Pleun een mooie assist te geven op Tije vanuit de zijlijn. Deze wist hem na een rebound te scoren waardoor we met 1-1 gelijk op gingen in de eerste break. Het 2e deel van de wedstrijd liep vergelijkbaar. Mooie reddingsacties van Ryan (met een enkele spannende uittrap) werden gezien door het publiek wat aanwezig was. Zwaluw wist door de verdediging van ODC door te breken en dit rustig af te maken. 2-1. Een prachtig schot van Tijs vanuit de zijlijn in het doel moest helaas worden afgekeurd. Niet lang daarna wist Finn een mooie hoge bal in het net van de tegenpartij te krijgen. 2-2. Met nog een tegendoelpunt was 3-2 een mooie stand om de rust mee in de gaan.

In het fruit zat duidelijk wat meer peper. De ODC’ers voelden echt wel dat er meer in zat, maar het kwam er tot nu toe nog niet uit. Gedreven werd gestart aan de 2e helft. Ook Zwaluw werd feller op de bal en wist met samenspel door te zetten. Enkele malen achter elkaar zag ODC dat de bal bij Ruben in het net ging. De energie was voelbaar waardoor het ook naast het veld moeilijk was de scores nog goed bij te houden. Ondanks ook prachtige reddingen van Ruben, moest ODC met diverse doelpunten tegen het tij keren. Van 7-2 mocht worden terug gekomen. Pleun kon met strakke verdedigende acties de bal prachtig bij het middenveld krijgen waar Fender en Tije elkaar afwisselden. Aan de andere kan van het veld wist Job de frustratie (door de vele tegenspelers die steeds op zijn acties afkwamen), te draaien naar toffe passes zodat anderen konden scoren. Fender liet zien het veld goed te overzien en de passes op maat door te geven. Ook Ryan liet zich niet uit het veld slaan. In enkele minuten wist ODC 3 tot 4 goals te scoren. Zo werden de laatste minuten echt een spannende pot met goals aan beide zijden. Een snel invallende wissel van Tijs belandde bijna in het doel. Gelukkig had de scheidsrechter deze mooie voetbalpot wel goed bij kunnen houden.

Het was een zeer sportieve aan elkaar gewaagde wedstrijd. Eindigend in een 9-7 voor Zwaluw. De wedstrijd van eerste helft en 2e helft waren niet met elkaar te vergelijken. Alle opa’s, papa’s en mama’s hebben een mooie wedstrijd gezien. Als de strijdlust zichtbaar is, laat iedere speler zien dat hij/zij goed kan voetballen. Dat is duidelijk.
Fender kon als aanvoerder ditmaal de beker van de speler van de week doorgeven aan Pleun. Haar strakke verdedigingswerk en mooie passes werden zeer gewaardeerd.