Gewonnen gelijkspel

Op deze regenachtige 3 oktober vertrok ODC jo08-3G naar Rosmalen. OJC bleek een gelijke tegenstander, met dezelfde voetbalkunsten en dezelfde aandacht voor elkaar en alles wat we tegenkomen. De aanwezige toeschouwers hielden de achterban op de hoogte. In de laatste minuten volgden dit snel tot een eind uitslag van 3-3.

De wedstrijd werd geopend door ODC. Vrij snel wist Pleun mooi in het hoekje te scoren vanuit een voorzet vanuit Huub waarbij Tijn mee liep in de aanval. 0-1. Direct wisten 2 spelers van ODC de coach eraan te herinneren dat ze helemaal niet hoefden te verliezen, als reactie op de coach die hen voorbereidde op een mogelijke tegenslag en het gewenste doorzetten daarna.

De tegenpartij bleef er vol voor gaan en maakte het ODC en keeper Lau steeds lastiger. Vanuit een corner hielp het hele team van ODC mee om te verdedigen. De grote hoeveelheid benen voor de goal konden niet voorkomen dat de bal het net van ODC raakte. 1-1

Kort daarna speelt de tegenpartij vanuit de zijlijn snel naar voren. De bal stuitert over Lau en Jasper heen, die de volgende goal niet konden voorkomen. 2-1 Er werd hard gewerkt met elkaar. Siebe, Ismail en Huub blijven jagen op de bal en weten de tegenpartij steeds te storen en leuke voorzetten te geven.

Zo ontvangt Harrie de bal en sprint daarmee over de volledige helft van tegenstander richting doel. Helaas lukte het niet om deze mooie actie af te ronden tot een goal, door een mooie redding van de keeper. Zo hebben ook Jasper en Tim enkele kansen naast zien gaan. Huub ziet zijn knallers stuiteren op de lat en de paal (ook bij de penalty zou blijken dat dit zijn dag was van het metaal.. snoeihard, net iets te scherp, maar veelbelovend voor de toekomst).

Tim en Tijn kwamen samen snel naar voren. Door mooi overspel creëerden het team samen mooie kansen. Tim wist na een mooie actie de bal in het net te raken. Het hele team weer trots. 2-2

Ook op de helft van ODC werd hard gewerkt. Ismail wist zelfs met een split te verdedigen. De tegenpartij gaf duidelijk nog niet op. Ook zij kwamen met snelle acties met steeds meer fysiek spel, waarbij Jasper alles gaf, maar de tegenstander hem toch kon passeren. Helaas was de eerste mooie redding van Lau hierbij niet voldoende om het doelpunt te voorkomen, de rebound was er. 3-2.

Odc had echter de smaak van snelle aanvallen te pakken. Huub en Pleun bouwden samen een aanval op, na aangeven van Siebe. Huub wist deze mooi te maken. Deze 3-3 voelde zo voor ODC als een overwinning. De radslagen zijn goed geoefend, zelfs een split. En bijzondere geluiden vanuit Harrie.. Wie weet waar we de volgende wedstrijd weer in zullen stralen ;-)