Gezellig en leuk spel bij ODC JO8-3

Op deze zonnige zaterdagochtend mocht Jo-08-3 het voetbalseizoen starten in Haaren. De teleurstelling doordat de wedstrijd vorige week door de tegenpartij was afgemeld, had duidelijk gezorgd voor een fanatieke start vandaag. Vanuit het eigen team waren we niet compleet, de hulp van onze keeper van de dag Lau, was zeer welkom. Met fijne support van diverse familie leden en mede coach Siem eindigde de eerste wedstrijd in met trots in 2-6 winst.

Voor sommigen onder ons de allereerste echte wedstrijd, dus ook best spannend. Spelregels ontdekken we wel tijdens het spel. Kort werd nog even verteld dat er een aanval en verdediging is. Maar goed, als we maar weten in welke goal we mogen scoren en bij welke het doelpunt willen voorkomen is het belangrijkste gezegd. Nou ja, bijna dan.. even nog extra aandacht voor sportiviteit. Laten we fanatiek gaan spelen, maar alleen tegen de bal schoppen en niet tegen de tegenpartij!

Na enkele pogingen op en neer haalt Huub op afstand uit en scoort 0-1. Het spel vindt in de eerste helft vooral plaats op de helft van Nemelaer af. Tijn geeft een mooie voorzet waardoor Pleun weet te scoren. Even later weet Pleun opnieuw het doel te vinden. Terwijl Tim, Jasper en Huub hard werken om de verdediging van ODC dicht te houden. Ook de mooie reddingen van Lau voorkomt dat de bal het doel raakt van ODC. Met een harde knal van afstand zorgt Huub voor 0-4. Kort daarna weet Tijn het doel te raken waarbij Tim hielp door het veld breed te houden. Ook Harrie doet enkele pogingen om door te dringen tot het doel. Evenals Tim die liet zien dat hij best enkele spelers kon ontwijken met de bal aan zijn voet.

Hoogste tijd voor een appeltje en drinken in de rust. Waar vooraf vrijwilligers aanmelden als wissel, wilde nu iedereen wel weer verder met spelen. Ook al was duidelijk dat 2 keer 20 minuten het nodige van ze zou vragen. Harrie wist de positie bij de goal van de ander goed vinden, ook al waren we aan het verdedigen. Lau krijgt het de 2e helft een stuk drukker. De 1-5 volgt snel na rust. ODC wordt wat vermoeider, terwijl onder andere de meiden van Nemelaer vol voor de bal bleven gaan. Vanuit eigen helft kwam Nemelaer in een snelle aanval op Lau af. Pleun en Jasper deden hun best hem te stoppen maar de 2-5 was niet te voorkomen. Na de laatste time-out lukte het Tijn nog na een mooie actie de tegenstander te passeren en vanuit afstand mooi te scoren. Eindstand 2-6.

Na afloop mochten de penalty’s nog genomen worden. Wat ook altijd groot plezier is voor de jeugd.

Tevreden over het gezellige, leuke spel ging ieder trots naar huis. Dit belooft een gezellig sportief seizoen te worden. Volgende week mogen we om 8.30 u uit in Den Bosch de wedstrijd starten.