Heerlijke pot voetbal bij JO9-2

ODC JO9-2 JM tegen VCB Biezenmortel

De afgelopen weken was de goede vorm van voor de winterstop een beetje zoek, maar die was vandaag weer helemaal terug. ODC begon sterk en zat er meteen bovenop. VCB moest achteruit, maar hield het doel schoon. VCB nam het initiatief over en maakte de 0-1…tot de “VAR” er een stokje voor stak. De inworp mocht niet meteen op doel geschoten worden en het doelpunt bleek ongeldig: 0-0.

Bing stond lekker te keepen en stond zijn mannetje tegen de stevige Biezenmortelse afstandsschoten. Bij een ODC-uitbraak zette Pleun door tegen een groepje tegenstanders en schoot de 1-0 binnen. Kort daarop stopte Bing weer een afstandsschot. Helaas plofte de bal via de paal voor de voeten van een VCB-speler die niet aarzelde en de 1-1 binnenwerkte.

Deze twee doelpunten waren de start van een geweldige pot voetbal. Wie dacht dat de bekerfinale PSV-Ajax de wedstrijd van het jaar was, heeft ODC-VCB niet gezien!

Jurre tekende voor de 2-1. Ook nu viel het doelpunt weer door samen goed door te zetten. Behalve hard werken, werd er ook goed overgespeeld. De 3-1, weer van Pleun, kwam op het scorebord na een prachtig opgezette aanval langs de lijn. Een breedtepass van Tijs J., tikje breed door Jurre en Pleun maakte haar tweede doelpunt!

VCB liet de koppies niet hangen en Bing tikte een corner via de lat naar veiligheid. Kort daarna gingen Tije en een VCB-speler er stevig in en was er een korte blessurebehandeling nodig. Tegelijk raakte de aanvoerder van VCB geblesseerd en moest helaas de strijd staken. Dat had een tik voor zijn team kunnen zijn, maar die rechtten de schouders en na een mooie dribbel lag de 3-2 in het netje.

Het antwoord kwam van Pleun. Die pakte een hattrick na een mooie voorzet van Tije. Het gat was daarmee weer twee doelpunten. ODC kon daar niet lang van genieten. Na opnieuw een blessure tikte VCB, met een speler minder, de 4-3 binnen. Gelukkig kon hun uitgevallen speelster al snel toch weer meedoen!

Kort na rust scoorde VCB de gelijkmaker. Gezien het spelbeeld was die verdiend. Maar Tije dacht er anders over. Na een paar stevige duels was hij er klaar mee en met een keihard schot bracht hij ODC weer op voorsprong: 5-4. Dat harde schot bracht Ruben - die vandaag achterin de boel weer als een echte Italiaanse verdediger dicht hield - op ideeën. Met ook een keihard schot nam hij het VCB-doel op de korrel. Hij joeg de bal centimeters langs de kruising.

Teun nam achterin het verdedigende stokje van Ruben over. Met veel energie en zijn bekende Engelse halen naar voren beteugelde hij de aanvallers van de tegenstander.

Intussen werd het gat weer twee doelpunten. Finn nam de bal knap aan voor de goal na alweer een mooie pass van Tije en tikte subtiel de 6-4 binnen. Fender heerste met Tijs H. intussen op het middenveld en zette met een afstandsschot bijna het toefje op zijn taart, maar schoot schitterend kruislings helaas ook centimeters naast.

VCB gaf niet op. Voor onze goal ontstond een scrimmage en het was een wonder dat de 6-5 niet viel. Helaas kwam het vijfde VCB-doelpunt toch op het wedstrijdformulier na een typisch gevalletje “niet voor de goal langs uitverdedigen”. De 6-6 kort hierna was dik verdiend. De wedstrijd ging gelijk op.

Uiteindelijk nam ODC de overwinning mee de kleedkamer in. Finn schoot droog de 7-6 binnen na knap uitverdedigen. Een pegel van Bing maakte 8-6 en zette een gouden randje om zijn wedstrijd, waarin hij de eerste helft sterk keepte.

Tijdens de penalties na de wedstrijd, zorgde Jurre voor de uitsmijter door op één of twee na alle penalties van VCB te stoppen. Dit was voor hem de kroon op een sterke tweede helft als onze keeper.

8-6 en een heerlijke pot voetbal: ons weekend kan niet meer stuk!




Auteur: Bas Schel