Het ging heel snel

Wedstrijdverslag 13-11-2021

ODC JO9-2 JM tegen Nijnsel

Bij de aftrap leek het alsof de geel-blauwen uit Nijnsel het vandaag gemakkelijk konden winnen. Eén van hun spelers, Luuk, slalomde met gemak het veld over en had een stevig schot in de benen. Omdat onze rood-wit-blauwen vanaf het begin samenwerkten, ging het in de eerste helft heel erg gelijk op. Waar bij Nijnsel vooral Luuk tekende voor de doelpunten, scoorden bij ons meerdere spelers. Pleun, Tije, Finn, Tijs scoorden allemaal. Nijnsel kon daarom nooit echt uitlopen. Sterker nog: ze mochten blij zijn dat ODC geen gat sloeg.

Vanaf het einde van de eerste helft werden onze tricolores sterker. Finn bekogelde het doel met een paar afstandsschoten, de verdediging met Ruben en Teun kreeg de aanval van Nijnsel onder de duim en keeper Tijs stond zijn mannetje en ondertussen werd er door onze aanval nog wél hier een daar een bal tegen het net getrapt. Op de tribune voelden de supporters dat er in de tweede helft zomaar eens een overwinning gepakt zou kunnen worden.

En dat was precies wat er gebeurde. Voorin kreeg Tije het op zijn heupen en was zo’n beetje elk schot tussen de palen een doelpunt. Tijs ramde een bal tegen de touwen, kort nadat hij hinkend het veld af moest na een stevige botsing. Dat was tekenend voor de wedstrijd: de onzen kleunden er stevig in, maar stonden even makkelijk weer op voor een nieuwe aanval of nog maar weer een verdedigende actie. Onze aanvallers en het middenveld zette stevig druk en Nijnsel kwam er niet meer door. Als dat dan toch een keer gebeurde, gooiden onze verdedigers of Jurre de deur dicht. De wedstrijd kantelde helemaal!

Wat ook hielp: Jurre was vandaag echt een beest in het doel. Met een stralende grijns stopte hij de ene na de andere bal, strooide met diepe ballen of rustige opbouwende tikkies naar de verdediging. Van achteruit ging de opbouw dan langs de lijnen naar voren om dan meestal te eindigen in een scherpe voorzet van Pleun, Finn of Tijs óf in een scherpe bal door het midden van Ruben. En met een Tije op dreef was het geen wonder dat dit sterke teamspel eindigde in een 11-5 overwinning voor ODC. Of 10-5…het ging zo snel!

Wij ronden het af op 11-5, want bij de penalty’s na de wedstrijd stopte Jurre ze op één na allemaal. Als Speler van vorige Week koos Pleun Tijs H. tot Speler van de Week vanwege zijn heerschappij op het middenveld en zijn doorbijten. De keus was wél moeilijk: het hele team maakte aanspraak op de wisselbeker!