Historie ODC in Museum Boxtel

De geschiedenis van Boxtel zien, horen en beleven. Dat kan in Museum Boxtel in onze geheel vernieuwde en gedigitaliseerde vaste expositie aan de hand negen thema’s, waaronder het Boxtelse Verenigingsleven. Voetbalverenging ODC maakt daarvan natuurlijk ook onderdeel uit. Daaraan heeft prominent ODC-lid Jan van den Aker (85) een belangrijke bijdrage geleverd. Jan heeft in de loop der jaren een groot archief opgebouwd over de rijke historie van ODC. Hij heeft daaruit voor MUBO in beeld en woord een aantal belangrijke historische momenten geselecteerd vanaf de oprichting in 1925 tot heden. Dit heeft MUBO gepresenteerd in een van haar 9 digitale touchscreens, die gaat over het Boxtelse verenigingsleven.

Het bestuur van MUBO wil Jan van de Aker hartelijk bedanken voor de moeite en inspanning die hij heeft gedaan om ons te voorzien van informatie. Op bijgaande foto toont Jan de jubileumuitgave van 60-jaar ODC met daarin de foto van het eerste elftal in 1925.

Kom eens kijken in ons museum wat we ervan gemaakt hebben. MUBO is open op zaterdag en zondag van 13-17 uur en je kunt ons vinden in het voormalig Ursulaklooster op de hoek van de Baroniestraat 18 en Bracbant, herkenbaar aan twee grote banieren.Jan Mubo

Auteur: Willem van Vossen, voorzitter MUBO