In galop langs Hedel

Hedel. Een dorpje in Gelderland wat sinds jaar en dag in november uit zijn voegen barst door de Paardenmarkt. Ook dit jaar ging de Paardenmarkt om bekende redenen niet door, maar daar tegenover stond dat Sportpark De Winkels werd overspoeld door een colonne aan ouders uit Boxtel die zagen dat hun kroost van de JO13-1 een mooie 0-2 zege behaalde op de plaatselijke leeftijdgenoten. De feestende meute ging na afloop in galop richting Boxtel met drie punten in de tas.
Een natuurgras hoofdveld met een tribune voor de supporters was het decor voor de tweede competitiewedstrijd in fase 2 van seizoen 2021-2022. Vanaf de aftrap is het ODC dat de wedstrijd dicteert en volgens oplettende ouder Pieter had ODC toch zeker 55% balbezit. Sowieso zat de sfeer er langs de lijn goed in, ondanks dat dit voorlopig weer de laatste keer was dat er in de buitenlucht naar een sportwedstrijd mocht worden gekeken.
Het veldoverwicht van ODC leidde vooralsnog niet tot een doelpunt, ondanks dat er goed gevoetbald werd. Keeper Stein had nagenoeg niets te doen, mede doordat de verdediging als een huis stond. Luca had de boomlange spits van Hedel aan de ketting en samen met Roel, Wassim en Roel werd er geen kans weggegeven. Op het middenveld werd gestreden voor iedere bal door Tren, Jelt, Jurgen en Ties, terwijl voorin Jess, Jip, Mats en Meron hun mannetje stonden. De Boxtelse strijdlust werd vlak voor rust dan ook terecht beloond met een voorsprong door een prima schot van Jelt, 0-1!
Na rust lijkt ODC de draad verder op te pakken en is het wachten op de tweede en derde goal, maar het lukt niet om die laatste pass of schot te plaatsen, waardoor de krappe voorsprong op 0-1 blijft staan. Als Hedel in een van de spaarzame uitbraken dan ook nog een penalty krijgt lijkt ODC de rekening gepresenteerd te krijgen voor het niet verder uitlopen in doelpunten. De spits van Hedel neemt de aanloop maar schiet de bal, tot opluchting van het Boxtelse kamp, wat wild en ongecontroleerd naast, nadat de scheidsrechter keeper Stein op intimiderende wijze naar de doellijn had gedirigeerd.
Het slotoffensief is dan toch voor ODC en met name door uitblinker Jelt. Iedere door hem genomen hoekschop zorgt voor gevaar in de "16" van Hedel. Als een door hem genomen hoekschop door Hedel aan de andere kant van het doel weer tot corner wordt verwerkt is Jelt zo slim om in het voorbijgaan op te merken dat de keeper van Hedel niet goed in positie staat en bedenkt hij razendsnel een list. Zijn genomen hoekschop schiet hij tot ieders verrassing direct en zeer bewust rechtstreeks in de verre bovenhoek, buiten bereik van de keeper, 0-2! Deze wereldgoal geeft ODC de broodnodige rust en zal ook de eindstand blijken te zijn.
De spelers bedanken na afloop uitbundig "het uitvak" op de tribune en vervolgens breekt er een groot feest uit in de kleedkamer, wat tot ver in de omtrek is te horen. Naar verluidt raakte een langsfietsende boer in verwarring van de geluidexplosie en vroeg zhij zich af of de Paardenmarkt alsnog doorgang had gevonden.... ;)
Volgende week zal de koppositie worden verdedigd als runner-up Wilhelmina op bezoek komt, aftrap op Sportpark Wagenaars is om 11.45 uur.




Auteur: Arien Egge