Jasper Winkens voert iets uit

ODC 5-1 Spoordonkse Boys

Ondanks de nederlaag van vorige week was het vooruitzicht rooskleurig vandaag. Tegenstander Spoordonkse Boys had dan wel van De Bocht gewonnen, maar ODC kon als vanouds op een diepe selectie rekenen. Echter begonnen er maar 12 Frisse voetballers en 1 Ton Welvaarts aan de “warming-up” om half 11. De spits-stagiair van 6 had namelijk nachtelijk bezoek gekregen en had als gevolg moeite met lopen. Gelukkig zijn wij bij 6 erg open minded en respecteren we de keuze van Miguel. Bij het arriveren van scheidsrechter A. van Bokhoven werd schiettent Bongers – die vandaag overigens voor de gelegenheid wakker was geworden – gesloten en zette Meijs de vertrouwde 4-4-2 neer.

De boeren uit Spoordonk waren in het begin vooral onder de indruk van het concept kunstgras (“Dat kunnen koei’n toch niet eet’n?”) waardoor ODC zich kon concentreren op de opbouw van achteruit en het aanspelen van spitsen Bart en Ferry. Meijs zou in principe maar 1 helft voetballen, maar kwam na 5 minuten tot de conclusie dat hij dit wel anderhalf uur vol zou houden. Het duurde dan ook niet lang tot ODC de score opende. Via een hoekschop van Ferry belandde de bal in de kluts, waarna aanvoerder Stijn van Zanten de score bewust opende. Ondanks het twijfelachtige optreden van de doelman hebben we na het nakijken van de VAR het doelpunt toch aan Stijn toegekend. Boze tongen beweren echter dat Stijn over bal heen sprong, waarna de verdediger de bal richting zijn eigen keeper schoot, die hem vervolgens door zijn eigen benen het doel inrolde.

Niet veel later werd de voorsprong uitgebouwd. Een combinatie aan de rechter zijlijn van van Bokhoven & van Bokhoven B.V. werd door Stan met een bekeken balletje in de verre hoek afgerond, 2-0. Dat geluk en verdriet dicht bij elkaar liggen werd geïllustreerd door het feit dat Bart het veld met een hamstringblessure moest verlaten. De man van glas nam de vlag over van Hertje nadat Ton Welvaarts het veld met een knieblessure moest verlaten. Hertje kwam daardoor in de spits terecht. Met de nieuwe geïmproviseerde opstelling kreeg ODC wel de tegengoal om de oren. Met 2-1 gingen beide ploegen aan de ranja.

In de tweede helft ging het een tijdje gelijk op, tot uitvoerder Jasper besloot iets uit te voeren. Hij zag dat de doelman te ver voor zijn doel stond en besloot het een keer van een afstandje te proberen. De 22 spelers op het veld, scheidsrechter en toeschouwers zagen de bal over de keeper het netje in zeilen. Fraai doelpunt, 3-1.

De dag van de scorende verdedigers werd extra kracht bijgezet toen Hertje besloot zijn positie als spits uit te buiten door een kans tegen het einde van de tweede helft te benutten. Na een mooie loopactie kwam hij voor de keeper te staan en peerde hij de bal met zijn chocoladebeen in het dak van het doel.

Stijn drukte met zijn anderhalfste doelpunt zijn stempel op de pot. In zijn eentje ging hij op pad door de Spoordonkse linies. Na het uitspelen van 18 verdedigers probeerde hij Niels te zoeken. Met een beetje geluk zeilde de bal echter wederom over de keeper de touwen in.

Met de score op 5-1 vond scheidsrechter en makkelijk gever van rode kaarten Arjan van Bokhoven het wel weer mooi geweest en blies hij het verhaaltje uit!

Volgende week staat de kraker tegen de Bocht op het programma. Op papier geen lastige pot, echter kan er vanalles gebeuren.