Jeugdig ODC verliest van Audacia

ODC heeft het tweede bekerduel op bezoek bij Audacia met 2 - 1 verloren. Die stand stond bij rust al op het scorebord. De jonge Boxtelse ploeg had het meeste balbezit maar deed er te weinig mee. Door de nederlaag is ODC uitgeschakeld in het bekertoernooi en is de laatste wedstrijd volgende week tegen LSV een formaliteit.

Na de 0 - 0 van vorige week tegen Essche Boys moest ODC in Moergestel winnen van Audacia om in de race te blijven voor een plek in de volgende ronde. De wedstrijd begon rommelig met veel balverlies aan beide kanten. Een misverstand achterin bij de tricolores leidde in de tiende minuut bijna tot een achterstand. Gelukkig voor ODC kon Teun Timmermans op het laatste moment voorkomen dat de bal er in ging. In de tegenstoot lag de bal bijna aan de andere kant in het net bij een snelle Boxtelse aanval. Joep van der Meijden stuitte echter op het laatste moment op Audacia-keeper Giel Ketelaars. Na een nieuwe onachtzaamheid in de ODC-defensie liet Ward Ketelaars in de 18e minuut van dichtbij de 1 - 0 voor Audacia aantekenen. Twee minuten later was het gelijk. Van der Meijden strafte slecht uitverdedigen bij de thuisploeg af met een geplaatst schot in de rechterhoek. Maar binnen een paar minuten stonden de tricolores opnieuw op achterstand. Audacia-captain Cas Linkels speelde zich rond de zestien vrij en schoot de bal knap in de kruising voorbij de kansloze Robbie Roelofs (2 - 1). Nog voor rust kreeg Sjoerd van Lokven tot drie keer toe de kans om ODC weer op gelijke hoogte te brengen maar de aanvoerder was niet scherp genoeg in de afronding. Na de pauze zette ODC alles op alles om de wedstrijd alsnog om te draaien. Er kwamen wel wat kansjes maar het spel was over het algemeen te slordig om echt gevaarlijk te kunnen worden. Het bleef daardoor bij 2 – 1 voor de thuisploeg waardoor het bekeravontuur er na de poulefase op zit voor het Boxtelse team.

De wedstrijd in Moergestel maakte duidelijk dat het jonge team tijd nodig heeft om de spelpatronen die trainer Piet Drijvers graag ziet, ingeslepen te krijgen. Dat is ook logisch. De ODC-supporters zullen dus nog wat geduld moeten hebben. Volgende week zondag 19 september speelt ODC het laatste bekerduel uit tegen LSV. In Lennisheuvel wordt om half drie afgetrapt.

Auteur: Sjef Engelbart