JO11-1 viert vrijheid

De start van de competitie voor JO11-1 is uitgelopen op een onnodige deceptie. Zonder beleving en inzet kun je niet winnen. RKVVO vertrok aldus, zonder te overtuigen, met een 8-1 overwinning in de tas weer naar Veldhoven.
Een zonnig, maar fris Sportpark Wagenaars was het decor voor de seizoensoverture van de najaarscompetitie in de sterke hoofdklasse. RKVVO was de alerte tegenstander.Terwijl de geaillieerde vliegtuigen, vanwege 75 jaar bevrijding van Noord-Oost Brabant, indrukwekkend laag overvlogen, besloot ODC mee te delen in de feestvreugde van deze historische mijlpaal in onze vaderlandse geschiedenis. RKVVO kreeg de volledige vrijheid om naar hartenlust te voetballen en te scoren. ODC bood geen enkel verzet, miste de flair, beleving en inzet. Duels werden nauwelijks aangegaan, het spel kwam maar niet op de wagen. En dat, terwijl de start toch wel hoopgevend was. De eerste minuten van de wedstrijd leek het er zeker wel op dat ODC wel zou gaan winnen.
Zoals destijds de Amerikanen, Engelsen en Canadezen de overwinning pakten op de Duitse bezetter, zo ging RKVVO makkelijk aan de haal met de overwinning. Een 0-5 ruststand was "logisch" te noemen gezien het vertoonde spel. De laatste minuten van de wedstrijd was de felheid ineens terug bij de Tricolores, resulterend in de eretreffer van de beste speler aan Boxtelse zijde vandaag, Nassim Hamdaoui. Eindstand 1-8!
Is het dan allemaal kommer en kwel zult u zich afvragen? Nee, zeker niet! coaches en ouders waren het er unaniem over eens dat het niet zo is, dat de talenten ineens niet meer kunnen voetballen, maar wat meer vuur, passie en strijd is wenselijk. Zeker in deze sterk bezette hoofdklasse, waarin veel van de spelers wordt gevraagd.
Op naar volgende week, de uitwedstrijd in Son en Breugel tegen SBC, dat de competitie is gestart met een 9-3 nederlaag. Dat zou kansen moeten bieden of zondigt deze redacteur zich nu aan scorebordjournalistiek??