JO12-2 conditioneel ten onder

Odc jo12-2 conditioneel ten onder met veel wind en een slecht veld.

Na aankomst is de wind stevig in Maurik. Een slecht veld werkt ook niet mee maar de schouders eronder en dan moet het goed komen. De scheidsrechter fluit voor het begin en vanaf minuut 1 is te zien dat de omstandigheden zwaar zijn. Nu zal eruit komen of hun conditie zo goed is als ze zelf zeggen. Door goed druk zetten komt odc er goed uit en na 5 minuten is het Jens die scoort en odc op 0-1 zet. De rest van het eerste kwart gaat redelijk op en neer en hobbelt richting de rust met een voorsprong. Na een kwartier voetballen zien we al veel vermoeide gezichten en kleine klachten. Toch komt odc in het 2de kwart verder op voorsprong en wederom door jens die de 0-2 maakt. Na een half uur voetballen met een aardig opgaande wedstrijd tussen 2 teams is het rust. De tegenstander beslist om volledig een kwartier rust te nemen in de kleedkamer. Na rust start odc weer sterk. Een aanval van Niels door het midden levert zelfs de 0-3 op en odc lijkt op rozen te zitten. Echter door onoplettendheid komt de tegenstander er door en wordt het binnen het minuut weer 1-3. Mec lijkt wat geloof te gaan krijgen en odc kan het niet belopen. Nog voor het einde van het derde kwart valt de aansluitingstreffer binnen en is het 2-3. Een rustsignaal is daar en de kids komen moe terug naar de trainers. Een klachtje erbij en zo is te zien dat het met de conditie nog niet voldoende is in het team. Nog 1 kwart te gaan en mec gelooft er volledig in en dat is niet onterecht. Een aanval vanuit de tegenstander wordt snel na rust binnen getikt en zo staat het weer gelijk. Odc zakt echt door het ijs nu en weten niet meer hoe ze het moeten belopen. Een aanval naar voor wordt gesmoord en spelers blijven staan omdat ze moe zijn. De omschakeling van mec is daardoor een overtal en dodelijk voor odc. Want na 3 grote kansen valt vlak voor het einde zelfs de 4-3 binnen. Niemand gelooft er meer in en dat is te zien. Verkeerde keuzes en slappe ballen zijn het gevolg van de vermoeidheid. Zoals gezegd laat odc de winst liggen op basis van conditie. Met nog een paar minuten te gaan krijgt odc nog 1 kans maar deze wordt gesmoord doordat een verdediger en de keeper zich voor de bal gooien en deze kunnen wegwerken. Na het laatste fluitsignaal is de vreugde terecht hoorbaar bij mec en de teleurstelling zichtbaar bij odc. De komende trainingen zullen meer in het teken staan van conditie en keuzes maken. Komende weekend geen wedstrijd door de carnaval en dus lekker een keer vrij.

Auteur: Emiel