JO12-2 verliest oefenwedstrijd van UNA

Jo12-2 speelt Vandaag de 2de oefenwedstrijd wederom thuis en nu tegen UNA. Een koude ochtend en de handschoentjes en themokleding was links en rechts weer zichtbaar aanwezig. Exact 10.15 uur fluit de scheidsrechter voor het begin. UNA start fel en neemt vanaf het begin direct de leiding. Odc komt er in de openingsfase niet aan te pas en laat zich gemakkelijk wegzetten door de tegenstander. De verhouding zijn te zien op het veld en het laat dus ook niet lang op zich wachten dat una voorkomt met een treffer in de 3de minuut. Na de aftrap zit una er weer direct bovenop en odc laat zich verrassen door het vlugge spel. Na wat heen en weer getik is het wederom una die scoort. Na 9 minuten op de klok staat het al 0-2. Odc lijkt niet bij machten om una af te stoppen en nog voor rust is het zelfs 0-3. Het verschil lijkt te groot gezien het spelbeeld en waar houdt de score dan op? Tijdens de rust geeft de trainer aan wat er precies fout gaat en waar ze op moeten letten. Het tweede kwart gaat van start en odc lijkt meer op haar positie te staan en elkaar te vinden. Met af en toe een uitbraak naar voor kan odc zelfs het gat verkleinen maar de bal verdwijnt in het gehele tweede kwart niet achter de keeper van una . Na een half uur fluit de scheidsrechter voor de rust en kan de trainer aangeven hoe het gaat. In overleg wordt besloten de rust niet te lang te laten duren vanwege de kou en gaat de wedstrijd ook vrij snel weer van start. Zo ook una want die gaan weer vrijer voetballen met zelfs in de 41ste minuut een goal en zo staat het 0-4. Ondanks de achterstand speelt odc af en toe ook mooi voetbal en zijn de invallers kjell, loek en tom goed aan het spelen. Het team is blij dat ze erbij zijn en dat de wedstrijd lekker door kon gaan. Na 45 minuten is het weer een korte pauze. Na de pauze begint het laatste kwart en start odc fel. Een bal langs, een schot op de keeper. Een corner die voor langs gaat, het zit vandaag ook niet echt mee. En zoals het dan gaat valt die aan de andere kant en staat het ineens 0-5. Na deze goal is het una die weer in de aanval gaat op jay die ze omzeilen en vrij in kunnen schieten. Echter staat daar onze 2de keeper tom achter en als een echter keeper houdt hij knap de bal met de handen uit de goal door een reflex ( schrikreactie ) en kan de scheidsrechter niets anders doen dan een penalty geven aan una. Na wat gemopper bij de tegenstander wie hem gaat nemen komt daar de aanloop en staat het 0-6 door een goed ingeschoten pingel. Met nog 10 minuten op de klok blijft odc wel gaan en op zoek naar de goal. En deze komt dan ook in de 55ste minuut op naam van Jean die nog net z’n grote teen tegen de bal kan zetten door het slecht wegwerken achterin bij una. De eer is gered en niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en is het gedaan. Odc kan zich gaan opmaken voor de competitie en beker die weer van start gaan vanaf komend weekend.

Auteur: Emiel