Jo13-1 trots en met opgeheven hoofd het weekend in.

Vandaag mag odc jo13-1 aantreden tegen de nummer 1 van de competitie were di. Zoals al bijna elke zaterdag op rij nu weer een mooi droge dag met een lekker zonnetje in de lucht.

In de kleedkamer worden de kinderen even bijgepraat. Wat is de opstelling en wat kunnen we verwachten van de tegenstander. De trainer geeft nog even aan dat ze los en vrij moeten spelen vandaag en met veel plezier de wedstrijd in moeten gaan. Hiermee willen ze de druk vast weg nemen bij de spelers. Iets later dan gepland fluit de scheids voor het begin en odc mag beginnen. De tos is verloren dus tegen de zon in spelen is de eerste helft het resultaat. Odc start fel en sterk en geven een signaal af dat de tegenstander er vandaag niet zomaar met de winst vandoor kan gaan. Halverwege de eerste helft komt er zelfs een grote kans voor Fin maar de bal gaat er helaas niet in. Ook zijn er kansen voor were di en de wedstrijd gaat gelijk op. Op basis van de eerste helft is een gelijke stand met rust het zeker waard. Maar zodra je dat gaat denken gaat het natuurlijk mis. Alsof het de goden verzoeken is valt daar de 0-1 binnen. Een domper op wat we tot nu toe gezien hebben. Odc staat snel klaar en geeft weer direct gas op rechts. Een voorzet wordt tot een corner gewerkt door were di. De bal wordt ingeslingerd en weggewerkt maar valt voor de voeten van Niels die nog geen 30 seconden na de tegentreffer de gelijkmaker scoort en odc weer langs were di zet. Een terechte ruststand tot nu toe.

In de rust wordt er weinig vertelt over hoe het moet in de tweede helft gezien het gewoonweg goed gaat. En never change a winning team dus ga zo door mannen. Waar ze op voor moeten letten is dat ze scherp staan in de eerste paar minuten bij de tweede helft want uit vorige wedstrijden blijkt dat ze in die periode tegen de meeste tegendoelpunten aan lopen. Na rust gaat odc weer stug verder en laten ze zien wat ze waard zijn. Met diverse aanvallen zijn de grootste kansen voor odc. Een kans vanaf rechts met een schot voor langs van Niels en thijn die ineens bevriest op het moment dat die vrij kan uithalen en zo zelfs odc op voorsprong konden zetten. Gedurende de tweede helft zijn er kansen voor beide teams maar de bal gaat er niet in. Odc gelooft zelfs in een overwinning en er vallen daardoor gaten achterin. En helaas valt vlak voor tijd met een snelle uitbraak de tegengoal en lijkt were di er met de winst vandoor te gaan. Nog 3 minuten op de klok is wat er nog rest. Odc geeft veel ruimte weg maar krijgt zelf ook nog een kansje maar de bal gaat er niet in en de scheidsrechter vind het mooi geweest en fluit voor het einde. Teleurstellend is de uitslag want een gelijkspel had gevoeld als een overwinning. Ten opzichte van afgelopen dinsdag zagen we vandaag jo13-1 knokken voor elke centimeter. Ze gaven stuk voor stuk alles en het was een mooie pot om te zien. Helaas dat er geen publiek bij mag zijn want dit was bij verreweg de beste wedstrijd tot nu toe. Na zelfs complimenten van de tegenstander kan odc met een opgeheven hoofd het veld verlaten.

Auteur: Emiel