JO14-1 maakt geen fout in voorlaatste wedstrijd

JO14-1 maakt geen fout in voorlaatste wedstrijd thuis tegen Oss maar raakt opnieuw speler kwijt met botbreuk.

Vandaag de voorlaatste wedstrijd in de competitie mogen de mannen van jo14-1 aantreden tegen Oss. Een heldere strakke blauwe lucht maar wel fris. Een paar stoere mannen die de kou trotseren en om 11.45 klaar staan voor het fluitsignaal waarbij Oss aftrapt omdat aanvoerder Luuk na de gewonnen tos koos voor veld en niet de aftrap. Zijn ze vandaag wel scherp en fel vanaf minuut 1 of niet. Direct na de aftrap zet odc de aanval in en laat zien dat er vandaag weinig te halen valt. Odc verovert snel de bal en gaat in de aanval. Met goed spel en veel druk komt Oss er simpelweg niet uit. Waar in voorgaande wedstrijden odc niet fel genoeg was is dat vandaag wel. Dit komt ook ten goede van het algehele spel zoals de trainers graag willen spelen met dit team. Het oogt fris en fruitig en dat is mooi om te zien. Jammer dat van Rutte en aanhang helaas geen toestemming is om als ouders te komen kijken want het eerste kwartier is genieten. Na een kwartier beloont odc zichzelf door de 1-0 erin te knallen en de goal komt op naam van Fin. Na de goal en de aftrap is het spelbeeld hetzelfde en gaat odc verder met aanvallen. Het is niet de vraag of de tweede goal valt maar wanneer. Na iets meer dan 25 minuten valt die dan ook en wederom is het fin die hem bij mag schrijven en de 2-0 op het scorebord zet. Oss komt er simpelweg niet aan te pas en dat zijn echt de verdiensten van odc. De eerste helft hobbelt voorbij en de scheids grijpt naar zijn fluit om te blazen voor de rust maar voor zijn neus begaat Oss een overtreding en mag odc aanleggen vanaf 35 meter. Na kort overleg is Luuk de aangewezen persoon en met een aanloop legt hij aan en schiet rechtstreeks op de keeper. Deze ziet de bal aankomen maar grabbelt mis en ziet tot ergernis de bal achter zich in het netje verdwijnen en zo staat odc op slag van rust met 3-0 voor. Direct na de goal fluit de scheids voor de thee en ranja. Even naar binnen en opwarmen om na een kwartier weer opgewarmd aan deel 2 te beginnen. Een aantal wissels zijn aanstaande waarna de helft van start gaat. Odc gaat verder waar ze gebleven zijn en dat is aanvallen. Ze willen niks aan het toeval overlaten en de score uitbouwen. Dit onderstreept jens met een vroege goal en de 4-0 is een feit. Oss probeert wel en komt er soms even uit maar door constant goed ingrijpen komen ze er simpelweg niet doorheen. En als ze er al doorheen komen gaat de bal over of langs of staat Jay in de weg. Ook na de goal houdt odc de druk hoog en spelen ze goed combinatievoetbal. Vandaag is het Overwinning Door Combinatie. Met nog 20 minuten te spelen komt appie er weer in maar nog voordat hij een bal raakt komt hij terecht in een ongelukkige botsing. Appie is een harde stoere jongen maar deze lijkt aan te slaan. Hij voelde zelf een knak en de tranen zijn aanwezig. Het zit niet goed en besluit is er om hem opgehaald te laten worden om naar de arts te gaan en na te laten kijken. Ondertussen gaat de wedstrijd verder en geeft odc nogmaals aan dat er niks te halen valt. Faire duels worden gewonnen en zo nu en dan even een fellere overtreding maar niet genoeg om er voor te fluiten. Een volgende aanval resulteert in een corner. Een mooie indraaiende bal valt tussen verdediger en aanvaller en met wat opletten van Thijn geeft hij de bal een poeier en schiet hard tegen de touwen en odc op 5-0. Een mooie stand en dik verdiend. Na deze goal komen er nog wel wat kansen maar geen goals meer. Na ruim 70 minuten voetbal is het gebeurd en fluit de scheidsrechter voor het einde. Een mooie overwinning met een domper voor appie. Na het ziekenhuis bezoekje krijgen we te horen dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken en er dus voorlopig uit ligt. Wat een tegenvaller met nog een wedstrijd te gaan. Wat een breuken dit seizoen bij dit team. Samir met een beenbreuk, Daan w met een armbreuk en nu dus appie met een gebroken sleutelbeen. Vanaf hier wensen we appie veel beterschap. Volgend week de laatste wedstrijd die op basis van kennis en ervaring gespeeld zal moeten worden gezien de trainingen niet door gaan omdat we helaas na vijf uur niet meer mogen sporten van Rutte de komende weken en daarna zal de winterstop op de deur kloppen en het seizoen ten einde gaan.

Auteur: Emiel