Jo14-1 speelt om des keizers baard hun laatste wedstrijd.

Vandaag de laatste wedstrijd maar wel een wedstrijd om des keizers baard. Geen belang meer want odc staat 2de en kan geen 1ste of 3de meer worden. Wel belangrijk is om te winnen en de koploper te laten zien dat we om de eer spelen en dus de 3 punten in boxtel willen houden. Strak 11.45 fluit de scheidsrechter voor het begin en odc start sterk. Ondanks een aantal blessures en zieken zijn ze niet van plan energie te sparen want er wordt keihard gewerkt. Na 12 minuten voetbal is daar weer een aanval waarbij de keeper uit komt. Op links heeft jens de bal en ziet dit en schiet de bal knap met een boog eroverheen en scoort de 1-0. Na deze goal gaat odc goed verder en speelt fantastisch samen. Hard werken loont want 10 minuten na de openingstreffer is daar de 2-0. Een bal die de keeper weg wil schieten maar door het instormen van Jean schiet hij op hem en via Jean die daarna omvalt rolt de bal de goal in. 2-0 is het en nog verdiend ook. De rest van de 1ste helft gaat wat op en neer maar odc is gewoonweg te sterk voor ojc en zo hobbelt de tijd naar het rustsignaal. Even pauze en drinken want de temperatuur is goed en zelfs een beetje warm.

Na een kwartier start de 2de helft en langs de zijlijn staan diverse ouders die de mannen weer zien starten maar in een minder moment. Ballen die te zacht aankomen, onderschepping die niet meer lukken. Is de energie compleet opgemaakt in de eerste helft ? Het lijkt erop maar ze moeten nog ruim 30 minuten. Nadat je denkt dat ze inzakken is daar een moment van Daan V en er goed gebruik van maakt en de 3-0 binnen tikt. Er lijkt na deze goal geen vuiltje aan de lucht. Maar na ruim 10 minuten aan de gang is daar met een afstandsschot uit het niet ojc en maken de 3-1. Met veel bravour gaan ze door en niet onverdienstelijk want nog geen 2 minuten later maken ze op een zelfde wijze de 3-2. Kan odc dit keren ? Na de storm van ojc komt er meer rust in het spel en maken ze gebruik van het fenomeen overspelen en samenwerken. Een mooie kans voor Daan die te gehaast de bal tegen de touwen wil werken maar in plaats daarvan gaat de bal ver langs en mag ojc weer overnemen. De resterende tijd gaat wat op en neer en weet odc niet meer te scoren. En het mooie van alles is : de tegenstander ook niet en zo wint odc verdienstelijk de wedstrijd en sluiten ze de competitie en het seizoen mooi af. Na het douchen is het nog een gezellig samenzijn van de spelers en ouders. Een drankje in de zon en even wat kletsen.

Nu op naar volgende week want dan gaat de groep een weekend logeren op de camping met leuke activiteiten.

Auteur: Emiel