JO14-1 wint ruim van hekkensluiter

Jo14-1 thuis tegen hekkensluiter schaijk

Vandaag een competitiewedstrijd thuis tegen schaijk, althans ……als de tegenstander komt. Met nog 10 minuten te gaan voor aanvang lijkt het erop dat we weer zo binnen zitten. Want geen tegenstander is geen wedstrijd. Maar daar komen ze binnendruppelen op het juiste sportterrein. Snel naar de kleedkamer en het veld op om warm te draaien. Ietwat te laat fluit de scheidsrechter voor het begin. De mannen heb een aantal aandachtspunten aan de trainer gegeven waar ze aan moeten werken. Gaan we dit terug zien of is er werk aan de winkel. De eerste kansen dienen zich snel aan maar ze gaan er niet in. Het is niet de vraag of die valt maar wanneer. Na 10 minuten is het dan ook zover en scoort Thijn de 1-0. Hierna is odc los en speet het spel zich alleen af op de helft van de tegenstander. Dit wordt 5 minuten later uitgebuit en door een goal van Fin staat het 2-0. Direct daarna valt odc weer goed aan en een paar minuten later maakt Thijn z’n tweede en zet odc op een riante 3-0 voorsprong. In de tussenperiode had appie een paar grote kansen maar voor hem is het daarna toch raak en maakt er 4-0 van. Om alles compleet te maken is daar de hattrick van Thijn en maakt er met zijn 3de de 5-0 en nog voor rust maakt appie z’n 2de en de 6-0 voor odc. Vlak na deze treffer fluit de scheidsrechter voor de rust. Even naar binnen om op te warmen en de aandachtspunten te bespreken. Ondanks de ruime voorsprong zien we te weinig waar ze aan willen werken. Een mooi moment om te bespreken en zo meteen te gaan ervaren of het gaat lukken in het tweede gedeelte van deze eenrichtingswedstrijd. Na een kleine afwezige periode van een breukje en gips maakt Daan W zijn rentree. Nog schrijvende gaat hij op rechts naar voor en scoort direct. Een vinger met de woorden yes richting de zijlijn doen vermoeden dat hij opgelucht en blij is met z’n goal en de 7-0 voor odc. Na deze goal blijft odc goed aandringen en op links komt Fin aanvliegen en scoort de 8-0. Nu lijkt het hard te gaan want direct na de aftrap is daar Thijn weer en prikt de 9-0 binnen. Dubbele cijfers staan bijna op het bord. Odc gaat verder en daar is de 10-0 voor odc en nu door Luuk die Daan aankijkt en even knikt en het niet wilde laten gebeuren dat z’n broer scoort en hij niet. Na deze goal is het wat rommelig en komt odc er slecht doorheen. Maar in de 25ste minuut van de 2de helft schiet jens knap de bal in de lange hoek. 11-0 op het scorebord of toch 1-0? Het scorebord kan geen dubbele cijfers aan dus het lijkt wat vreemd te staan maar op het boekje van de scheidsrechter staat de juiste stand. Na de goal van jens is daar de volgende aanval weer en daar komt de lach en het vingertje weer van Daan W die z’n 2de binnen tikt en de 12-0 voor odc. Nog lachend richting de zijkant krijgt hij weer de bal en warempel daar valt zijn hattrick binnen en de 13-0 voor odc. Nog 1 minuut op de klok maar de 3 punten waren al lang en breed binnen. Na het laatste fluitsignaal is daar de blijdschap maar ook rustig gejuich gezien de stand. Volgende week thuis tegen maliskamp voor de beker. Deze moet gewonnen worden om door te gaan omdat het een knock-out fase is. Nu even genieten en komende week weer volop trainen aan de aandachtspunten.

Auteur: Emiel