Jo14-1 zwoegend en ploegend …….

Vandaag een wedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 2. Odc staat tegen berghem om 11.45 uur op een droge ietswat koude zaterdag klaar voor een belangrijke wedstrijd. Winst betekent eerste, verliezen betekent 2de. Strak op tijd begint de wedstrijd en gaan beide ploegen de confrontatie aan. Odc wat gehavend door vele blessures van onder andere Samir en daan w begint wat onwennig. Berghem komt er in de beginfase beter uit maar echte kansen worden niet gecreëerd. Na de eerste storm weet odc iets meer de rust te bewaren in het veld. Wat kleine kansjes breken aan maar ook aan de zijde van odc komt het niet tot een echte grote kans. Mede doordat bij berghem er een boomlange speler achter het blok zet en ervoor zorgt dat niemand er door komt. Na een 20 min is het diezelfde lange gast met een rush naar voren die vanaf de 20 meter aanlegt en met een bal over de keeper ervoor zorgt dat het 0-1 wordt voor de tegenstander. Na de tegentreffer zijn er de kreten : nu wij, come om boys, gas erop, etc etc. De rest van de eerste helft golft het spel op en neer en na exact 35 min fluit de scheidsrechter voor de rust. Een welkome rust om als trainer de boel weer even op scherp te zetten. Een aantal wissels zijn aanstaande om even verse krachten in te brengen. Na de rust mag berghem aftrappen wat hopelijk nog vaker mag gebeuren. Odc lijkt in het begin wakkerder dan de eerste helft en begint goed. Er wordt goed druk gezet om ervoor te zorgen dat de bal voor de goal van de tegenstander komt. Na een paar speldenprikjes zakt odc weer wat in. Berghem krijgt achterin weer meer de overhand maar met lange ballen komen ze niet ver. Ook odc laat zich verleiden om dit te doen en bij vlagen lijkt het wel tennis wat er gespeeld wordt. Als een soort van flipperkast gaat de bal over en weer wat niet ten goede komt van het spel. De ballen komen wel voor maar dan staan daar weer de verdedigers die weer terugschieten. Niet het mooiste voetbal en de tijd tikt weg in het nadeel van odc. Met nog 5 minuten op de klok probeert de trainer een alles of niks scenario. Verdediger eruit en een extra spits erin. Pompen of verzuipen. Zwoegen en ploegen die laatste minuten maar hij zal en moet vallen om er in ieder geval een gelijk spel aan over te houden. En de kansjes komen. Maar ze gaan langs, of die lange gast staat in de weg of de keeper komt goed uit maar de bal wil er niet in. Nog een laatste kans op links …..maar helaas een mispeer en zo eindigt het in het eerste verlies van jo14-1. Een klote stemming is wat overheerst want op basis van de 2de helft was een gelijk spel terecht geweest maar er zat vandaag helaas niet meer in. Alles gegeven en dat is het belangrijkste. Ook hier moeten ze mee om leren gaan en dat komt wel goed. Voor nu even boos zijn is prima maar daarna weer kop op en door naar de volgende pot uit tegen schaijk.

Auteur: Emiel