Kille zeperd na goede start

De reis naar Geldrop om aldaar tegen de plaatselijke JO11-1 aan te treden duurde op deze koude zaterdagochtend wat langer. Een slecht aangegeven afsluiting van de Parallelweg-Zuid zorgde voor een extra rondje Boxtel voor de rits auto's. Onderweg werd door een oplettende ouder zelfs de Sint en zijn Pieten ontdekt. Dit zou toch geen voorbode zijn voor een vervroegde Pakjesavond?

ODC begon, met Luuk van Dijk als broodnodige invaller (maar daarover later meer), weifelend aan de wedstrijd, Al in de eerste minuut tekent Geldrop de 1-0 aan vanuit het niets. ODC leek wakker geschud en ook de toeschouwers zagen dat ODC op jacht ging naar de gelijkmaker. Er ontspon zich een echte wedstrijd met kansen over en weer. Geldrop wist de paal en de lat te raken, Siem zag zijn schot van grote afstand op de lat uiteen spatten en ook Jelt wist de "aluminium deklat" te raken. Helaas bleef daarmee de gelijkmaker, waar ODC toch echt recht op had, uit.

Gaandeweg de eerste helft werd Geldrop ietwat sterker, wat resulteerde in de 2-0 net voor rust en de 3-0 net na rust. Het verzet van ODC leek hiermee gebroken, Hoewel het team zoals altijd door bleef voetballen op zoek naar de juiste combinaties en afrondingen, was duidelijk dat de overtuiging langzaamaan wegvloeide.

Natuurlijk was Geldrop een goede tegenstander en natuurlijk waren de individuele kwaliteiten van de groen-witten wat beter dan die van de Tricolores. Maar wat zou er gebeurd zijn met de wedstrijd als ODC in de eerste helft die o-zo-verdiende gelijkmaker wel wist te maken? We zullen het nooit weten.... Dat de eindstand, na enkele overigens erg mooi goals, op 9-0 uitkwam was voor de statistieken.