Klinkende zege van ODC bij Vlijmense Boys

ODC heeft uitstekende zaken door de uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys met 0 - 5 te winnen. Bij rust stond het 0 - 1 door een treffer van Lex van den Biggelaar. Na rust zorgden Joep van der Meijden (2x), Lennart Sannen en Sjoerd van Lokven voor de overige vier treffers. Door de ruime zege stijgen de tricolores van de 11e naar de 8e plaats op de ranglijst met 11 punten uit 8 wedstrijden.

Het was hard nodig dat ODC weer eens ging winnen. En dat zou dan moeten gebeuren in de uitwedstrijd tegen Vlijmense Boys. De afgelopen jaren wist ODC daar steeds niet te winnen dus gemakkelijk zou het op voorhand niet zijn. De ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch startte achterin met Noud van Besouw die de plaats innam van de zieke Just van Wijk. Zowat vanaf de aftrap kreeg ODC de kans om op voorsprong te komen. Spits Lennart Sannen zag zijn schot echter via een verdediger tot corner verwerkt worden. In de tiende minuut verdedigde de thuisploeg slordig uit. Lex van den Biggelaar wist de bal te onderscheppen maar schoot daarna te gehaast waardoor Vlijmense Boys met de schrik vrij kwam. Na een kwartier kregen de gastheren de eerste goede mogelijkheid. Bij een hoekschop schoot Wesley Paymans de bal van dichtbij hard over. In de 20e minuut kreeg ODC een corner. Joep van der Meijden bracht de bal voor het doel waarna Van den Biggelaar met links knap raak mikte: 0 - 1. Vlijmense Boys ging meteen op zoek naar de gelijkmaker. Het zag er een paar keer dreigend uit maar echt in de problemen kwamen de tricolores niet. De Molenwijkploeg had de wedstrijd goed onder controle en kreeg nog een paar goede mogelijkheden. Op slag van rust kreeg Vlijmense Boys tot twee keer toe een gevaarlijke vrije trap net buiten de zestien. Gelukkig voor ODC belandde de bal twee keer in de muur en kon er met een 0 – 1 voorsprong gerust worden.

Na de pauze kreeg ODC meteen weer een grote kans. Van der Meijden was vanaf links weer eens zijn tegenstander te vlug af. Zijn voorzet werd door Sjoerd van Lokven opgepikt maar een Vlijmense verdediger kon de bal met een uiterste inspanning nog tot corner verwerken. In de 57e minuut was het wel raak. Uit een voorzet van Van den Biggelaar knalde Van der Meijden de bal hard in de onderhoek: 0 - 2. Met het verzet van de thuisploeg was het daarna eigenlijk wel gedaan en daar profiteerden de tricolores goed van. In de 66e minuut kwamen ze er vanuit de omschakeling snel uit. Van der Meijden hield daarbij het overzicht en stelde Sannen in staat om de 0 - 3 op het scorebord te zetten. Er volgden nog meer kansen. Een mooie dieptepass van Van Besouw bracht Sjoerd van Lokven alleen voor de Vlijmense keeper waarna het voor hem een koud kunstje was om de 0 - 4 te maken. Even later werd het ook nog 0 - 5 door uitblinker Van der Meijden die met een subtiel lobje de keeper verschalkte. In de blessuretijd schoot invaller Stein van Brunschot nog een keer op de lat waardoor het uiteindelijk bij 0 - 5 bleef.

Deze ruime zege geeft de Boxtelse burger moed. Met goed spel werd een op voorhand lastige tegenstander vooral na rust van het kastje naar de muur gestuurd. De ploeg stijgt daardoor van de elfde naar de achtste plaats op de ranglijst. Hopelijk kan het team van trainer Vorstenbosch deze lijn vasthouden. Het eerstvolgende duel wordt gespeeld over twee weken, op zondag 24 november. ODC ontvangt dan FC Engelen, de nummer twee op de ranglijst.

Auteur: Sjef Engelbart