Koud en kil met rust en herrie langs de lijn

Vandaag mogen de dames van MO13-1 aantreden tegen ojc Rosmalen thuis om 10.15. Een grijze koude en kille ochtend om sportpark Wagenaars is het decor van deze competitie wedstrijd. De scheids fluit voor het begin en daar gaan ze. Rijgen ze de volgende overwinning aan de zegekar of niet. Het eerste kwartier gaat de bal wat op en neer maar odc maakt het verschil.

Voorin is alles te doen en de keeper staat te vernikkelen in de kou achterin. Wat kleine kansjes maar de bal gaat er niet in. Na ruim 20 minuten spelen is het ojc wat voor de eerste keer er uit komt maar door goed ingrijpen achterin kan de keeper voor het eerst de bal vastpakken in de wedstrijd en weer uittrappen. Ze mogen wat feller worden en de duels echt aan gaan. Te zacht en te lief voor de tegenstander zijn de juiste woorden om te gebruiken tegen ze. De eerste helft hobbelt verder en na een half uur spelen is het rust. Rust wat heerst ook bij de coaches van odc in tegenstelling van de coach van ojc. Het constante geschreeuw en geroep wordt best irritant maar hoe langer het duurt hoe meer dat je er aan gewent raakt. Krijg je geen zere oren van de kou is het wel van hem. De rust is dus voor vele een welkome rust. Na rust moet ik als trainer van een ander team ook even naar binnen elkaar zodra ik weer buiten kom is de tweede helft begonnen en zie ik tot mijn verbazing 0-1 op het bord staan. Huh ? Hoe dan? Schijnbaar was de goals ervoor zelfs nog afgekeurd van ojc en een kopie van de afgekeurde goal telt wel en zo staat odc achter. Nog half over m’n schouder kijkend loop ik naar het grasveld om daar spullen neer te zetten en hoor ik gejuich. Snel kijkend zie ik dat odc gescoord heeft door Fay en het weer gelijk is. Een terechte goal en 1-1 op het bord en nu doorpakken. Om toch nog even te spieken besluit ik de laatste 10 minuten te gaan kijken. En dat wordt beloond. In de 53ste minuut scoort jasmijn de 2-1 en de blijdschap is aanwezig. Na deze goal is het doorpakken en gas geven. Dat is precies wat de coach van de tegenstander ook doet. Non stop schreeuwen en roepen tot vervelens toe. Ook de scheidsrechter moet het ontgelden die na een aantal waarschuwing het beu is en daarop de gele prent toont aan de coach. Die kijkt verbaasd wat er gebeurd is maar volledig terecht. Na deze gebeurtenis zet odc weer druk naar voor en is het gebeurd met de herrie en keert de rust weer terug langs de lijn. Met nog 1 minuut te gaan valt de bal voor Sterre en die scoort de bevrijdende 3-1 en lijken de 3 punten binnen. Direct na de aftrap pakt odc de bal weer over en nog voor de scheidsrechter kan fluiten voor het einde scoort odc zelfs de 4-1 en nu door Fay. Hierna vind de scheidsrechter het prima en fluit af voor het einde. Een mooie overwinning en hiermee kan odc zich voor volgende week opmaken voor de volgende ronde in de bekerwedstrijd.

Auteur: Emiel