Koude start

Op de koude zaterdagochtend mocht ODC jo11-2jm thuis starten tegen Engelen. Qua stand en uitslagen in de competitie voorspelde het een spannende pot te worden. Het spelersteam was op volle kracht aanwezig. En het publiek overigens ook.

Met een snelle start verraste Engelen al snel met een scherp laag schot. 0-1
Vanuit achter wist Roel prachtige passes en acties te maken richting Bing (die de beweging en dreiging op het middenveld er in hield). Ook Tije gaf enkele mooie passes naar zijn teamgenoten voorin. Er waren mooie duels te zien. Mels en Finn wisten met enkele lange ballen van Engelen richting ODC doel snel mee te komen. Er werd ook door hen mooi samengewerkt, met aanwijzingen van keeper Huub. Helaas kwam de bal na enkele pogingen toch in het net van ODC terecht. 0-2

Aan Ryan was niet te zien dat hij langere tijd niet gespeeld had. Diverse keren liet hij prachtige loopacties zien waarmee hij vrij liep voor de goal van Engelen. Terwijl Bing en Pleun hem met mooie acties probeerden te bereiken, wist Engelen het helaas vaak net te voorkomen.

Opnieuw een snelle aanval vanuit Engelen die in de korte hoek scherp werd gescoord. 0-3

ODC liet de koppies niet hangen. Het tweede kwart lieten zij zien dat zij de duels strak aangingen. Scherp verdedigd door Mels en Fender die veel ballen snoeihard wegwerkten. Het 2e kwart bleef zonder goals. In het 3e kwart was voelbaar dat ODC kansen zag.

Aanvallen werden samen opgezet via Mels, Pleun en Bing met afwisselend een ver schot vanuit Huub.

Roel liet mooie acties langs de lijn zien, waarmee hij anderen bereikte. Bing wist met zijn acties en dribbelen (ondanks hinderen van de verdediging van Engelen) een mooie voorzet te geven vanaf de achterlijn. Tije liep daar precies op de juist plek en wist de goal te maken. 1-3

Ook aan de kant van ODC werd nog steeds druk gezet, maar met Cas daar verdedigend werd de bal snel beheerst overgenomen en omgezet in snelle ODC aanvallen. Huub hield een aantal hele mooie ballen tegen.

In het laatste kwart van de wedstrijd lukte het ODC minder om de bal in het eigen team te houden. Engelen werd opnieuw fysiek sterker, en gaf ODC minder ruimte. Helaas werden in dat kwart opnieuw 3 doelpunten gescoord, waardoor de wedstrijd in 1-6 eindigde.

Bij de penalties na de wedstrijd lieten de meeste ODC spelers zien dat ze prima gericht en hard kunnen schieten. Huub liet er toen zelfs maar 1 door van de tegenpartij.

Ze werden begeleid in het spel door scheidsrechter Lars, die prima rustig zijn mannetje stond, ondanks luid aanwezige coaches van de tegenpartij.

Volgende week spelen ze de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen BLC. Uitgaande van de stand en uitslagen in deze poule belooft dat een spannende wedstrijd te worden.