Leerzaam verlies in Vught

Op bezoek bij de nieuwe buren van Zwaluw VFC (immers, buurgemeente Esch wordt gemeente Boxtel) was het vandaag tijd voor de derde en tevens laatste bekerwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van de JO11-1 uit Vught. Traditioneel een prima en altijd sterke tegenstander, getuige de ietwat geflatteerde 9-2 nederlaag op deze zonnige ochtend.
Zoals we al jarenlang gewend zijn, ook vandaag weer een last-minute wijziging door de thuisclub, niet op het natuurgras van veld drie, maar het kunstgras van veld twee. Vanaf het beginsignaal is duidelijk dat de Tricolores zich van hun beste kant zullen moeten laten zien om de winst te kunnen pakken. De rood-witte brigade oogt sterk en ook verbaal proberen ze hun tegenstander te overbluffen. De scheidsrechter, vastgeplakt aan de zijkant, druk bellend, laat de wedstrijd op zijn beloop en de spelers maken onderling uit voor wie de intrap en/of hoekschop is...
Al snel weet Zwaluw het net te vinden en tot aan de rust zijn zij ook de enigen die scoren, 5-0. Deed ODC dan niets terug zult u, de trouwe lezer, zich afvragen? Natuurlijk wel! ODC zou ODC niet zijn als er niet zeer verzorgd gecombineerd wordt. De kopjes gaan niet hangen, de coaches Jos en Mohammed blijven zoals altijd zeer positief in de coaching, de lach blijft op de koppies van deze getalenteerde groep staan, het plezier in het spelletje spat er werkelijk vanaf. Voor de ouders en andere supporters langs de kant en in de dug-out is het prachtig om te zien hoe de Boxtelse formatie elkaar onderling coacht en complimenteert met goede passes, acties en de vele saves van keeper Jurgen.
Een paar doelpunten voor ODC zouden meer dan terecht zijn, en die komen er dan ook, nadat Zwaluw is uitgelopen naar een geflatteerde maar uiterst effectieve 7-0 is het Mats die de eerste goal aantekent! Ook Wassim weet nog te scoren in een veel betere tweede helft, waarin ODC positioneel sterker staat en veel kansen creëert.
Al met al een zeer leerzaam verlies, want om te winnen moet je ook kunnen verliezen, een mooi opmaat naar de start van de competitie volgende week in de sterke Hoofdklasse. Hoofdklasse? Jazeker, om beter te kunnen worden heb je weerstand nodig! Wat dat betreft is het voor deze groep een voorrecht om in het rood-wit-blauwe shirt van ODC te spelen, dat de jeugd juist zo hoog mogelijk laat voetballen om zich zo nog beter te ontwikkelen.
Op naar volgende week, thuis tegen RKVVO JO11-1, aftrap op Sportpark Wagenaars om 08.45 uur, op veld 1, met scorebord!



20190914 105159

Auteur: Arien