"Lekker Laatste Kwartier!"

De ouders langs de kant hoorde deze enthousiaste kreet van één van de ODC-spelers en eerlijk gezegd was daar geen woord van gelogen. Dit goede gevoel uit het laatste kwart verzachtte de domper na een 8-4 verlies tegen Best Vooruit JO11-1.

Enigszins gehavend arriveerde de Boxtels Brigade in Best, alwaar de regen en wind vrij spel hadden op de velden van voetbalclub Best Vooruit (opgericht in 1930). Jelt was niet helemaal fit, maar wilde zijn team kost wat kost helpen, wat op zich een hele goede teamspirit vertolkt. De eerste helft hielp dezelfde wind het Best(se) team Vooruit en dat terwijl ODC prima aan de wedstrijd begon. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd en het spel golfde op en neer. Maar zoals wel vaker dit seizoen bleek de tegenstander heel wat effectiever in het creëren en afronden van kansen. Na drie doelpunten aan Bestse zijde was het Jelt die de 3-1 scoorde. Net voor rust vergrootte Best Vooruit de marge weer naar drie door een prachtige pegel van afstand, onhoudbaar voor keeper Jurgen, 4-1.
Na rust, toen de wind een ODC-shirt aan had getrokken, was er de hoop langs de kant dat de achterstand weggepoetst zou kunnen worden. Helaas dachten de zwart-roden daar heel anders over, Jelt scoorde nog de 5-2, maar vervolgens liep Best Vooruit uit naar 7-2.
En daar was dan het opmerkelijke laatste kwart van de wedstrijd: ODC pakte de regie en door twee goals van Wassim liepen de Tricolores de achterstand snel in. Dit leidde zelfs tot enige irritatie onderling bij de spelers van Best Vooruit, toch wel de verdienste van het sterke spel van ODC. De ouders langs de kant gingen mee in het enthousiasme van de spelers; Chantal wilde vliegensvlug een uitgeschoten bal oprapen, maar gleed ongelukkig onderuit op de gladde tegels. Helaas wist Best de trekker nog een keer over te halen, wat leidde tot de 8-4 eindstand.
Het zit ODC deze najaarscompetitie niet mee. Het team ontwikkelt zich zienderogen en doet steeds beter mee in deze lastige Hoofdklasse, maar vooralsnog leidt dit niet tot meer punten dan de drie die ze tot nog toe hebben behaald.
Volgende week een nieuwe kans, thuis tegen FC Eindhoven JO11-1, zeker geen onbekende tegenstander....Aftrap op Sportpark Wagenaars om 08.45 uur.