Margriet maatje te groot voor ODC

ODC kwam op eigen veld tekort tegen Margriet. De tricolores gingen met 1 - 4 onderuit tegen een tegenstander die zowel voetballend als qua duelkracht beter was. Bij rust stond het al 0 - 2. Tijn Trommelen zorgde in de slotfase voor de Boxtelse eretreffer.

Na de knappe overwinning van vorige week op BMC gloorde er toch enige hoop in de Boxtelse harten voor het thuisduel tegen Margriet, vooraf de nummer vier van de ranglijst. De vraag was daarom of die hoop wel realistisch was want de ploegen in het linkerrijtje zijn over het algemeen te sterk voor het jeugdige ODC en dat bleek ook op deze zonnige zondagmiddag. Zo was de eerste kans van de wedstrijd was voor de gasten uit Oss maar Nick van Oorschot verzuimde om in kansrijke positie te scoren. Niet veel later kreeg Joep van der Meijden namens ODC een mogelijkheid maar de spits kreeg de bal niet goed onder controle. In de 20e minuut moest Van der Meijden met een blessure naar de kant. Zijn vervanger was Tijn Trommelen. Ondertussen was ODC al een paar keer goed weg gekomen bij gevaarlijke uitvallen van Margriet. De Osse openingstreffer in de 35e minuut kwam daarom niet als een verrassing. Van achteruit werd de bal achter de ODC-defensie gelegd waarna Morris Landman doelman Robbie Roelofs passeerde en de 0 - 1 liet aantekenen. Vlak voor rust viel ook nog de 0 - 2 toen Jorn van Bakel een van de lat teruggekomen bal in het ODC-doel werkte.

De tweede helft begon hoopvol voor de tricolores. De ploeg van trainer Piet Drijvers maakte het de Margriet-defensie een paar keer moeilijk maar treffers leverde dat niet op. Het was daarom zuur dat een fout achterin in de 52e minuut de 0 - 3 inleidde. Veron Lionarons kreeg de bal op een presenteerblaadje aangeboden en rondde vervolgens koelbloedig af. Daarmee was de wedstrijd feitelijk beslist. In de laatste fase van de wedstrijd deden de tricolores erg hun best om nog wat tegen te doen. Mo Kissami lanceerde na een goede actie vanaf links Bart van de Pas maar de Boxtelse invaller schoot de bal over het doel. In de 76e minuut werd het nog erger voor ODC toen Rob van de Ven de 0 - 4 voor Margriet binnenschoot. Maar toch kwamen de tricolores nog tot een eretreffer. Die kwam van de voeten van Trommelen die vanaf links knap raak schoot: 1 - 4.

ODC stond zo na 90 minuten met lege handen maar het is een schrale troost dat de punten niet tegen dit soort tegenstanders gepakt moeten worden maar tegen de naaste concurrenten in het rechterrijtje.

Op tweede paasdag, maandag 18 april wacht ODC opnieuw een Osse tegenstander. De tricolores gaan dan op bezoek bij FC Schadewijk.

Auteur: Sjef Engelbart