Matig ODC op eigen veld onderuit

Bij een overwinning in eigen huis tegen RKDVC, had ODC een goede stap kunnen zetten in de strijd om de tweede periodetitel. Maar het liep anders. De tricolores kwamen weliswaar snel op voorsprong maar keken bij rust al tegen een 1 - 2 achterstand aan. Voetballend was het erg mager, zeker ook de tweede helft. Uiteindelijk scoorden de gasten vlak voor tijd nog een keer waardoor ODC een 1 - 3 nederlaag moest incasseren.

Het nieuwe kalenderjaar begon voor ODC met twee gelijke spelen waardoor het de aansluiting met de bovenste ploegen op de ranglijst verloor. Daarom zou het goed zijn als er weer eens een wedstrijd gewonnen zou worden. Bovendien zouden er dan goede zaken gedaan kunnen worden in de strijd om de tweede periodetitel. Het lager geklasseerde RKDVC leek de ideale tegenstander om de drie punten te pakken. De wedstrijd begon goed voor de ploeg van trainer Carlo Vorstenbosch. Al in de vijfde minuut lag de bal in het net. Een vrije trap van Noud van Besouw verdween via een Drunense verdediger in het eigen doel: 1 - 0. Maar het duurde niet lang of het stond weer gelijk. Bij een hoekschop ging RKDVC-captain Bas Verhoeven naar de grond waarna de bal op de stip ging. Maurice Adegeest schoot de penalty beheerst voorbij de kansloze Robbie Roelofs: 1 - 1. Na een kwartiertje had ODC weer op voorsprong kunnen komen toen een schot van Sjoerd van Lokven rakelings langs het Drunense doel ging. Daarna kreeg ODC het lastig. De ploeg speelde slordig, kwam vaak een stap te laat en had daardoor veel onnodige overtredingen nodig. In de 34e minuut kregen de gasten een ingooi. De bal werd met het hoofd verlengd en kwam voor de voeten van Rick van Woerkom die met een fraaie halve omhaal doelman Roelofs kansloos liet: 1 - 2. Met die stand gingen de beide teams de rust in.

Na de pauze werd het spel van ODC er niet beter op. RKDVC zette steeds op de juiste momenten druk als ODC wilde opbouwen waardoor er nauwelijks een fatsoenlijke aanval werd opgezet. De kansen waren schaars. Lennart Sannen kreeg in de 64e minuut een goede kans maar op het beslissende moment wist hij de bal niet goed te raken. En in de 71e minuut veerde het publiek nog een keer op bij een afstandsschot van Van den Biggelaar maar de bal ging naast. In de blessuretijd gooiden de gasten de wedstrijd definitief in het slot. Invaller Thomas Fitters werd diep gestuurd en stiftte de bal subtiel over doelman Roelofs in het lege doel: 1 - 3.

Door de nederlaag is ODC naar de vijfde plaats gezakt. De tricolores hebben nu 25 punten uit 15 wedstrijden. In de tweede periode heeft ODC nu twee punten minder dan Vlijmense Boys, de ploeg die nu de beste papieren heeft. Volgende week zondag 8 maart speelt ODC uit tegen Trinitas. In Oisterwijk wordt om half drie afgetrapt.

Auteur: Sjef Engelbart