Met een lach op het gezicht

We zijn weer van start! De bekerwedstrijden achter de rug en ook de eerste volledige competitieronde zit erop.

Deze week liep ik op het trainingsveld waar O9 aan het trainen was. Een jongetje met een Ajaxshirt aan werd door een teamgenootje aangesproken, “voor wie ben jij eigenlijk?” vroeg het ventje. Het jongetje met het Ajaxshirt tuurde naar de horizon, in gedachten verzonken. Na enig nadenken keek hij zijn teamgenootje aan en vertelde hem “dat weet ik nog niet”, “ok” riep het teamgenootje, en ze voetbalden weer verder. Er verscheen een glimlach op mijn gezicht.

Zaterdag keek ik naar een wedstrijd van O8, het was 0-veel toen zomaar een doelpunt viel aan de kant van ODC. Iedereen op en om het veld begon te juichen en de doelpuntenmaakster werd door de teamgenoten omhelst. Blije gezichten, dat is toch schitterend.

Gisterenmiddag vertelde ik aan onze sponsoren dat een van de doelstellingen van onze jeugdafdelingen is om de kinderen oprecht een glimlach op het gezicht te geven. Daar doen we het voor! Het was goed om later terug te horen dat deze boodschap breed gedeeld wordt. En jazeker willen we proberen om het maximale uit de voetbalkwaliteiten te halen, maar wij geloven dat het helpt als dat gepaard gaat met een lach op het gezicht.

Veel lachende gezichten ook bij de opening van onze nieuwe kleedkamers op Molenwijk. Wat is daar in de afgelopen periode hard gewerkt om alles op tijd klaar te krijgen en hoe mooi is het geworden.

Lachende gezichten ongetwijfeld ook in de kleedkamer van ODC-1. In een heuse derby werd de zure nasmaak van het einde van afgelopen seizoen weggespoeld en werden onze Liempdse buren puntloos naar huis gestuurd.

Later op de middag sta ik op een feestje met veel ODC-ers. Het doelpunt van Promes tovert een lach op mijn gezicht. Mijn gedachten dwalen even af naar het jongetje uit O9, hoe zou hij zo’n wedstrijd eigenlijk beleven? Later op de avond verschijnen verschillende filmpjes in de app uit de Boemerang. De usual suspects denk ik, en allemaal hebben ze lol.

We staan er goed op met z’n allen. Als vereniging zetten we de schouders eronder en met resultaat. Ik denk dat het goed is om daar af en toe even bij stil te staan. Zeker weten dat er dan een glimlach op je gezicht verschijnt.

Ik heb er zin in, laten we er samen een mooi seizoen van maken!




Auteur: Jeroen Hertog